fbpx
Logo
Menu sluiten
Wouter Oudemans
Wouter Oudemans

Foto tip 15

De knop voor belichtingscompensatie

Deze tip is handig voor je volgende vakantie in Oostenrijk. Want die mooie landschappen wil jij toch ook zo mooi mogelijk op beeld krijgen? Je kent het wel: je ziet een mooi landschap, wilt een foto maken, maar je vindt de foto niet zo mooi als het zicht met het blote oog. Daar kan de knop voor belichtingscompensatie handig zijn.

De knop voor belichtingscompensatie

Ed staat in Berwang in de Tiroler Zugspitz Arena voor een prachtig landschap. Mooie bergen, een dal, de bergtoppen met een beetje sneeuw: typisch Oostenrijk. Maar je camera raakt daar toch een beetje van in de war. Die probeert van dat beeld namelijk een grote grijze massa te maken. En dat is niet de bedoeling natuurlijk, want daardoor wordt de foto veel te licht. Gelukkig hebben heel veel camera’s een knop met belichtingscompensatie. Hoe je daar mee kunt spelen en je foto verbeteren? Ed legt het je weer uit in de video!

Fotograferen in de bergen met Cameraland

Wij zijn met Oostenrijk TV natuurlijk veel onderweg in de bergen en gelukkig hebben we Wouter die alle mooie opnames verzorgd. Maar het leuke van fotografie is dat je nooit uitgeleerd bent. Zeker niet als je in de bergen onderweg bent. Daarom geeft Ed in deze serie antwoord op belangrijke vragen: hoe houd ik mijn camera vast (zelfs dat is voor de leken zoals ik een nuttige tip), wat neem ik mee als ik in de bergen fotografeer en waar let ik op bij het kopen van een statief? Hoe krijg ik scherpte en diepte in mijn foto? Je ziet het allemaal in deze serie ‘Foto tips met Cameraland’.  Alle afleveringen bekijk je hierrrr! Op de website van Cameraland vind je ook meer info over de serie!

Meer tips over Oostenrijk? Meld je hieronder aan voor ons inspiratiemagazine!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.