fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Emigratie gastblog

Verhuisd naar Oostenrijk: het emigratieblog van Caroline (DEEL 3)

Caroline is in haar eentje naar Oostenrijk verhuisd. Wij spotte haar op Instagram en waren heel benieuwd naar het achterliggende verhaal van haar emigratie. Caroline gaat jullie in een blogserie ‘Verhuisd naar Oostenrijk’ op de hoogte houden van haar belevenissen. Viel Spass! 

Deel 1 en 2 gemist? Niet getreurd je leest ze hier (Deel 1) en hier (Deel 2) gewoon lekker terug. 

Op 8 augustus landt Caroline in Oostenrijk. En dan?

Touch Down

Op 8 augustus land ik bezakt en bepakt op het vliegveld van Ljubljana en wacht Wolfgang, mijn vriend, mij op. Nadat we de auto vol hebben geladen met mijn 40kg bagage rijden we direct door naar Lieboch in de Steiermark om mijn auto, die ik een paar weken geleden heb gekocht, bij de garage op te halen.

Tussen alle hectiek door is er ook tijd voor ontspanning

Dan begint de bureaucratische rompslomp zoals verzekeringen regelen, inschrijven bij de gemeente, een btw-nummer aanvragen etc. Een week later is er tijd voor ontspanning want mijn lieve vriend Erick komt een weekend langs om met eigen ogen te zien op welke prachtige plek ik mag wonen. Het is heerlijk om hem de omgeving te kunnen laten zien, als vanouds samen te gieren en plannen te smeden voor Lodge Rose’s Heart. Als kers op de taart komen een paar dagen later Claudia, een van mijn Pilates maatjes, en haar partner Bob langs. Gezelligheid!

En dan ben ik de trotse eigenaresse van… een huis met heel veel potentie

26 Augustus is het dan zover; ik ben officieel de eigenaresse van het pand aan de Bacherweg 15 in Bad Kleinkirchheim dat omgetoverd gaat worden tot lodge Rose’s Heart! Ik krijg een doos vol sleutels maar vooral een huis met heel veel meubels, troep en oude zooi waar ontzettend veel aan gedaan moet worden. Met frisse moed worden kleding, etenswaren, serviezen, glazen, hondenvoer, lingerie, dirndl’s, schoenen, beddengoed, flessen shampoo, tampons, boeken, spelletjes etc. de deur uitgewerkt. De meubels heb ik op de Oostenrijkse marktplaats site gezet en tot mijn grote vreugde belt er ene Andrea uit Hongarije die alles wil hebben. Wat een mazzel want het kost hier een vermogen om spullen af te voeren.

Jaaaa, ik heb eindelijk de sleutels!
En ik krijg...een huis vol oude troep :)
En nog meer troep...

Amsterdamse bluf

We spreken af dat ik voor alle meubels en een keuken met apparatuur 150,00 euro krijg. En zoals gezegd ben ik al lang blij dat alles wordt meegenomen, of toch niet…. Uit voorzorg maak ik een afspraak met de Hongaren als Wolfgang bij mij is maar helaas komen ze niet opdagen en wordt de afspraak een dag later opnieuw ingepland. Wolfgang is aan het werk en uiteindelijk rijden er 2 bestelbusjes voor. Vreemd denk ik meteen, want ik heb toch duidelijk gezegd dat het om een inboedel van 6 appartementen gaat en dat er minstens 3 vrachtwagens nodig zijn. Er stappen 4 Hongaren uit en ik loop met een van hen door het huis heen. Ik geef duidelijk aan dat 1 keuken achterblijft en dat ze de rest mee mogen nemen. Na een half uur wordt er aan mij gevraagd of ik even sigaretten kan halen, ik dacht het niet en alles in mij zegt dat dit niet klopt.

Inmiddels ben ik in de tuin onkruid aan het weghalen en loop ik even het huis in voor een bezem. En ja hoor, de keuken waarvan ik uitdrukkelijk heb gezegd dat die blijft, is al half gedemonteerd. Ik vraag waar ze mee bezig denken te zijn en er wordt ijskoud gezegd dat de keuken van hun is. Gelukkig heb ik als geboren en getogen Amsterdamse vaker blufpoker gespeeld en ik vraag in niet mis te verstane woorden of ze helemaal gek zijn geworden. De keuken wordt weer gemonteerd en uiteindelijk rijden ze weg met de belofte de volgende dag terug te komen om de rest op te halen en mij te betalen. Ja, ja; en sprookjes bestaan ook. Uiteraard zie ik ze nooit meer terug en als ik door het huis heen loop blijkt dat ze alle woningen en kleding, die inmiddels in vuilniszakken zat, hebben gecheckt op geld. Het is 1 grote bende en ik begin weer van voren af aan….

Echt heeeel veeeel troep...

Vele handen maken licht werk

Gelukkig staan de hulptroepen klaar en zit binnen een week de hele inhoud van het huis in twee grote containers. Hans en Nel van de droomplekacademie komen ook 2 dagen slopen en breken en dan ziet de wereld er weer een stuk gezelliger uit. Op moment van schrijven zijn de echte slopers 1,5 week bezig en ziet het huis eruit als een ruïne. Alle ramen en deuren zijn verwijderd en overal wordt gehakt en gebroken. Ik moet eerlijk zeggen dat dit mijn minst favoriete onderdeel is.

Hulptroepen gearriveerd!
Komt dit goed?

Van ruïne naar een unieke lodge

Gelukkig kan er over een week weer opgebouwd gaan worden en kijk ik reikhalzend uit om de ruïne om te toveren naar lodge Rose’s Heart. Hoe gaat de lodge er eigenlijk uit zien? Er komen 2 lofts en 3 appartementen die stijlvol en luxueus in natuurtinten zijn ingericht. Iedere loft en ieder appartement is uitgerust met douche, WC, cosmetica-spiegel, föhn, SAT/Flat-TV, een keuken met afwasmachine, oven, magnetron, inductieplaat, afzuigkap, broodrooster, waterkoker, Nespresso koffiezetapparaat en gratis Wifi. ’s Nachts rust je heerlijk uit in een boxpring bed en na een dag vol avonturen praat je na op een hangbank of aan de gezellige eettafel. Uiteraard hebben alle appartementen en lofts een balkon en/of terras zodat je kunt genieten van de zon, de bergen en de sterrenhemel.

De lodge staat op een magische plek in Bad Kleinkirchheim waar je de betovering ervaart van schoonheid, liefde voor het leven, ontspanning, gastvrijheid en aandacht. In speciale weken worden er retreats georganiseerd met coaching, Pilates en reiki. Het is een unieke plek waar onvergetelijke herinneringen en dromen worden gecreëerd. Een plek die zowel zomers als ’s winters mensen inspireert en waar iedereen boven de 18 jaar welkom is.

Ben jij er bij?

Op 21 december 2019 ontvang ik mijn eerste gasten en binnenkort kan er gereserveerd gaan worden. Ik zou zeggen; houdt mijn website in de gaten.

Ik ga zo de “ruïne” weer eens opzoeken en kijken of alles volgens plan verloopt. Ik krijg nl net een telefoontje van de elektricien dat er een andere klus tussendoor is gekomen en hij de komende week niet komt….. Wordt vervolgd!

Liebe Grüsse,

Caroline


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.