fbpx
Logo
Menu sluiten
Emigratie gastblog

Verhuisd naar Oostenrijk: het emigratieblog van Caroline

Caroline is in haar eentje naar Oostenrijk verhuisd. Wij spotte haar op Instagram en waren heel benieuwd naar het achterliggende verhaal van haar emigratie. Caroline gaat jullie in een blogserie ‘Verhuisd naar Oostenrijk’ op de hoogte houden van haar belevenissen. Viel Spass! 

“The biggest adventure you can take is to live the life of your dreams”

Super leuk dat Oostenrijk TV mij heeft gevraagd over mijn emigratie te bloggen. Zij hebben mij op Instagram “gespot” en zijn erg benieuwd hoe ik ertoe ben gekomen om in mijn eentje naar Oostenrijk te emigreren en een luxueuze lodge met 6 appartementen in Bad Kleinkirchheim te realiseren. Uiteraard is dit niet van de ene op de andere dag ontstaan en maak ik jullie graag deelgenoot van mijn avontuur. Hierbij refereer ik aan bovenstaande (mijn favoriete!) quote van Oprah Winfrey.

 

 

 

Ik ben Caroline Ligthart, geboren en getogen in Amsterdam en dit is hoe het begon….

De wijde wereld in!

Als klein meisje wist ik al dat het mijn droom was om te gaan vliegen. Opgegroeid onder de bulderbaan van Schiphol in Buitenveldert kon ik de vliegtuigen bijna aanraken. Dat zou ik later worden; stewardess. Na mijn middelbare school wilden mijn ouders graag ik dat ik een studie zou gaan doen voordat ik de wijde wereld zou verkennen. Het werd, uiteraard, een studie in het toerisme aangezien dit goed aansloot bij het vak stewardess. In 1993 was het zover; ik werd aangenomen bij de KLM. Mijn droom kwam uit!

 

Skiongeluk

Na zeven geweldige jaren spatte mijn droom, door een skiongeluk, uiteen. Er volgden 5 schouderoperaties waarna duidelijk werd dat mijn carrière als stewardess voorbij was. Toen rees de vraag: “Wat nu?” Aangezien ik geen idee had welk beroep mij verder blij zou kunnen maken kocht ik een beroepen almanak. De ziekenhuiswereld had, door alle bezoeken vanwege mijn schouder, mijn interesse gewekt. Medische programma’s zie ik graag en bloedige toestanden zijn voor mij nooit een ding geweest. Mijn keuze viel op het beroep operatie assistente.

Nieuwe koers

Ik miste echter een stukje vrijheid op de OK die ik zo waardeerde toen ik nog vloog. Er kwam een functie als accountmanager bij een medisch bedrijf op mijn pad en dit bleek een schot in de roos. De combinatie van op de OK werken en mijn eigen agenda beheren bleek een prima zet. De sales en het bijbehorende relatiebeheer waren op mijn lijf geschreven en na een aantal jaren werd mij gevraagd of ik country manager wilde worden. Deze functie met onvermijdelijke politieke aspecten paste minder goed bij mij en de vraag rees: wil ik dit blijven doen tot aan mijn pensioen? Het antwoord was duidelijk nee.

Wat was dan wel mijn droomleven? Na vele gesprekken met vrienden, zelfreflectie en een nationaal dieptepunt waarbij oud zeer uit het verleden, zoals mislukte liefdes en het overlijden van mijn ouders, als een boemerang terugkwam wist ik dat ik mijn koers moest wijzigen.

Het ontstaan van mijn bedrijf Rose’s Heart

Mensen helpen en blij maken loopt als een rode draad door mijn leven, eerst als stewardess en later tijdens mijn werk op de OK. Het vak coach kwam al snel boven drijven, maar ja, er zit op iedere hoek van de straat al een coach. Hoe kon ik mijzelf onderscheiden van de rest? Pilates deed ik graag in de sportschool en reiki trok mijn aandacht toen ik in mijn eentje aan het detoxen was op Koh Samui in Thailand. De combinatie van deze aspecten bleek het perfecte recept voor mijn bedrijf; Rose’s Heart, dat ik ruim 3 jaar geleden heb opgericht. Ik werd coach, reiki master en Pilates instructrice en ik organiseer inmiddels retreats met diverse thema’s.

Puzzelstukje

Er bleef toch iets knagen, voor mijn gevoel ontbrak er een puzzelstukje in die grote puzzel van het leven. Na weer een skiongeluk in maart 2018, ja, je gelooft het niet, was ik aan de bank gekluisterd. Mijn zware hersenschudding, whiplash, gekneusde wervels en verschoven bekken hadden rust nodig. Geen televisie, geen boek lezen, zeker geen activiteiten maar plat op de bank liggen en bijna niets kunnen. De radartjes begonnen te werken en weer kwam de vraag: is dit het nu?

Mijn nieuwe droom

Beetje bij beetje, ook afhankelijk van het meewerken van mijn gekneusde brein, kwam ik tot de conclusie dat ik een eigen B&B wilde starten. Een stijlvolle en luxueuze B&B voor volwassenen op een magische plek, waar je de betovering ervaart van schoonheid, liefde voor het leven, ontspanning, gastvrijheid en aandacht. Waar je kijkend naar de sterren tot rust komt en waar onvergetelijke herinneringen worden gecreëerd. Én waar gedurende speciale weken Pilates, coaching en reiki retreats worden gegeven. In een concept waarin alles samen komt waar ik zo van houd en waar ik zoveel energie van krijg. Mijn dienstverlenende skills in de vorm van gastvrouwschap, mijn liefde voor mooie dingen, mijn doorzettingsvermogen, mijn nieuwsgierigheid naar mensen, mijn empathie en mijn intens willen genieten van het leven.

De voorbereidingen

Aangezien ik niet in een “Ik vertrek” debacle wil belanden heb ik eind oktober 2018 mijn koffers gepakt om op zoek te gaan naar de perfectie locatie. Tijdens deze zoektocht was ik tevens druk bezig met de voorbereidingen voor het Proefhotel in Rauris, Oostenrijk.

Het Proefhotel is een hotel waar je jouw droom kunt uitproberen en kunt ervaren hoe het is om daadwerkelijk een gastenverblijf te runnen. Je neemt personeel aan, je werft je eigen gasten, je regelt het eten, je zorgt voor de aankleding, je houdt de boekingen en reserveringen bij, je regelt de schoonmaak en je doet de boekhouding. Het waren hectische weken met fantastische, hartverwarmende reacties en bijzondere gesprekken.

Geen “Ik vertrek” taferelen

Na deze 3 weken, met iedere ochtend ontbijt en 4 avonden per week diner, kwam ik erachter dat dit veel meer tijd en energie kost dan dat ik ooit van tevoren had kunnen bedenken. Door deze ervaringen in het Proefhotel heb ik besloten om geen B&B te beginnen maar een luxueuze lodge te realiseren met 6 appartementen.

De zoektocht is ten einde

Mijn zoektocht veranderde van een B&B naar een groot huis met totaal 6 appartementen. 5 Voor de verhuur en 1 voor mijzelf. Eind april is het dan zover; ik vind mijn droom locatie in Bad Kleinkirchheim, Karinthië. Het huis heeft weliswaar de jaren tachtig stijl maar dit geeft mij de mogelijkheid om mijn eigen droomplek te creëren en er een waanzinnige lodge van te maken.

Ik zal aan de slag moeten om hier wat eigen tijds van te maken! ;)

Aldus…

1 September krijg ik officieel de sleutel en tot die tijd zit ik tot over mijn oren in de offertes en ben ik bezig met het uitzoeken van keukens, badkamers, vloeren, tegels en meubels. 6 Augustus staat mijn eigen verhuizing van Amsterdam naar Oostenrijk gepland en neem ik afscheid van mijn geweldige appartement waar ik bijna 10 jaar met heel veel plezier heb gewoond. Scheurpijn en plakpret zullen we maar zeggen.

In mijn volgende blog lees je over mijn verdere avonturen en wat ik allemaal tegen komen in Oostenrijk…

Liebe Grüße,

Caroline

Geschreven door:

Henriette v. Essen
Henriette v. Essen
8 maanden geleden

Wens je heel veel succes in Badkleinkircheim Oostenrijk en hoop ook dat je tot rust komt met veel pleziel luxe lodge gaat beginnen

Reageer
Els Cremer
Els Cremer
8 maanden geleden

Lijkt me fantastisch. Badkleinkircheim is mooi en ik wens je heel veel succes

Reageer
Annemiek van Dael
Annemiek van Dael
8 maanden geleden

Wat n avontuur! Geweldig! Volg je hart en maak je droom waar! Heel veel succes in Bad Klein Kirchheim, en we blijven je volgen! Liefs uit Elst, en succes en sterkte met de verhuizing!💖

Reageer
Annie Elferink
Annie Elferink
8 maanden geleden

Dag Caroline,

Wat een respect heb ik voor jou dat je dit aandurft!
Maar dit gaat jou lukken, er klinkt zoveel motivatie in door dat moet goed komen.
Ik wens je heel erg veel succes en zal je met heel veel plezier volgen !

Groet Annie Elferink!

Reageer
Marcel de Kwant
Marcel de Kwant
8 maanden geleden

Dag Caroline,

Wat super ondernemend en dapper dat je je hart volgt!
In een ver verleden 2 winters in Oostenrijk voor een reisorganisatie gewerkt, super tijd gehad.
Nog steeds knaagt het verlangen om terug tegaan en mij in dit prachtige land te vestigen, dus als je nog hulp kan gebruiken ;)
Ik wens je heel veel succes met deze uitdaging!

Hartelijke groet,
Marcel de Kwant

Reageer
Johanna Schöch
Johanna Schöch
8 maanden geleden

Succes Caroline! Ben zelf 27 jaar geleden naar Oostenrijk geëmigreerd en heb er nog nooit spijt van gehad. Woon in het mooie vorarlberg. Ik ben toendertijd wel van vandaag op morgen gegaan. De plannen waren er al sinds ik 5 was dus toen ik mijn kans zag heb ik die gegrepen. Groeten en succes

Reageer
Anitade Goede
Anitade Goede
8 maanden geleden

Heel veel succes! Super uitdaging! Oostenrijk heeft ook ons hart gestolen, en vaak gedroomd over een B en B! Leuk, ik ga u volgen! Hartelijke groeten Anita de Goede.

Reageer
Koos Willemsen
Koos Willemsen
8 maanden geleden

Ik wens je heel veel succes en plezier groetjes van Koos

Reageer
annemieke
annemieke
8 maanden geleden

In september ben ik er weer een paar dagen vanuit Wenen waar ik al 40 jaar woon ,wie weet zie ik je daar wel! Succes

Reageer
Vera Remark
Vera Remark
8 maanden geleden

Hallo Caroline,
Wat een levensverhaal zeg.
Ik heb heel veel respect voor de moed en wilskracht die jij hebt om steeds weer op te krabbelen en een andere weg in te gaan.
En wat voor weg deze keer.
Naar het geliefde Oostenrijk.
Zo'n heerlijk land om rust te vinden.
Ik wens je heel veel succes met alles.
Het is een heel mooi plan.
We gaan je volgen en ben heel benieuwd hoe het gaat worden.
En als het af is komen wij zeker een keer logeren bij je.
Groetjes Vera Remark.

Reageer
Inge de Boer
Inge de Boer
8 maanden geleden

Ik wil je van harte feliciteren met deze stap. Ik ben in Wenen opgegroeid en heb in 1964 mijn man (nederlander) in Westendorf (Tirol) ontmoet. In 1966 zijn wij getrouwd en ons plan was terug naar Oostenrijk te gaan. In 1983 is mijn man overleden en ik ben nu nog steeds in Nederland. Ik wil nog steeds liever vandaag als morgen terug.Mijn kleinkinderen zijn de reden zijn dat ik hier blijf. Heb nog steeds spijt en het verlangen blijft.Lieve groet Inge de Boer

Reageer
Nathalie De Pauw
Nathalie De Pauw
8 maanden geleden

Krachtig verhaal met veel UPS en downs. Ik herken er mijzelf in! Wij hebben vorige week een huis gekocht in Uttendorf Salzburgerland. Verhuis naar Oostenrijk binnen een paar maanden. We kijken er geweldig naar uit 🤩. Ons droomland. Back to the roots. Natuur, bergen en super lieve mensen. Veel succes!

Reageer
Wim en Nany Hage
Wim en Nany Hage
7 maanden geleden

Het mooiste land.wij hadden het ook moeten,wij komen ong al 40 jaar inoostenrijk,stuur ons s.v.p nieuws en prijzen over de appartementen.

Reageer
August Pot
August Pot
7 maanden geleden

Petje af voor deze onderneemster !! Volg je hoofd !!
Ook wij zijn naar Oostenrijk gegaan en dat nog wel nadat we met pensioen zijn gegaan ( 68 en. 70 jr. )
We hebben een super mooie tijd gehad in Berwang . Het ligt op een plateau op 1350 mtr .
Een restaurant omgebouwd tot woning (( eigen gebruik ) en 2 appartementen ( 8 en 4 personen ) voor de verhuur .
Het ligt voor aan de Fernpass dus ong 800 km vanuit Nederland .
Waarschijnlijk gaan we het verkopen , dit om medische redenen .
Zowel voor de zonne - als de sneeuwliefhebber een prachtige lokatie !
Ik kan iedereen aanraden , wanneer je dromen hebt volg deze . Een zeer prettige bevolking en geen .......stress.
Je krijgt ook nog maar zo kado een zeer zuivere lucht en het is super voor je gezondheid .

Reageer
Paul J
Paul J
7 maanden geleden

Wij komen al 38 jaar in Oostenrijk en komen de laatste 8 jaar op onze vaste stek in Kaprun waar wij een familiair contact hebben met de eigenaar. Het is een droom die uitkomt voor jou het was voor mij ook een droom maar dan moet het gezin wel op een lijn zitten en dat zat het niet dus heb ik de stap niet gemaakt. Wens je onwijs veel geluk en leefplezier in je nieuwe stap.

Reageer
Reacties