fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Uitzicht gegarandeerd

6x spectaculaire hangbruggen in Oostenrijk

Als je hoogtevrees hebt kun je misschien beter thuisblijven, maar voor alle anderen is een bezoekje aan een van de vele hangbruggen in Oostenrijk zeker de moeite waard. De een nog hoger en langer dan de ander, maar allemaal inclusief een spectaculair uitzicht. Voel je de brug al wiebelen?

1. De langste: hangbrug Highline179 bij Reutte

Van alle hangbruggen in Oostenrijk is dit de langste. Niet alleen de langste van Oostenrijk maar zelfs de langste van de hele wereld! Met een lengte van maarliefst 405 meter verbindt de Highline179 het kasteel Ehrenberg aan de ene kant van het dal met Fort Claudia aan de andere kant van het dal. Meer dan 100 meter boven de grond zweef je boven het dal met een prachtig uitzicht en een flink shot aan adrenaline!

2. De leukste: de Golden Gate Brücke der Alpen in Saalbach

Met een hoogte van maar liefst 42 meter, een lengte van 200 meter en een schitterend uitzicht over het dal vormt de brug een echt avontuur! We hopen dat je geen hoogtevrees hebt, want de brug kan best wat wiebelen en door de ‘vloer’ van de brug zie je de diepte van het dal. Hij is niet alleen hoog en lang, maar ook nog eens leuk. Want bij de ingang van de brug krijg je een kaboutermuts. De brug leidt je namelijk naar de ook indrukwekkende Baumzipfelweg. Wij zijn er geweest en schoten er onderstaande aflevering.

3. Holzgauer Hangbrug in het Lechtal

Op nog geen uur rijden van ‘s werelds langste hangbrug vind je nóg een spectaculaire hangbrug: de Holzgauer hangbrug in het Lechtal. Met een lengte van 200 meter en een hoogte van meer dan 100 meter is dit ook geen kleintje te noemen. Met de vele wandelroutes in de omgeving is dit zeker een aanrader om te bezoeken!

Een bericht dat is gedeeld door @macknatic op

4. Skywalk en ‘Treppe ins Nichts’ op de Dachstein

De inmiddels beroemde ‘Skywalk’ boven bij de Dachsteinergletsjer is een brug van 100 meter lang met een afgrond van meer dan 400 meter onder je! Van alle hangbruggen in Oostenrijk is dit de hoogste. Een indrukwekkend bergpanorama op de hoogste hangbrug van Oostenrijk is gegarandeerd. Extra bijzonder: de ‘Treppe ins Nichts’. Een trap van 14 treden die vanaf de hangbrug in het ‘niets’ naar beneden gaat. Hier lijkt het echt alsof je vliegt!

Een bericht gedeeld door Ozan (@minndaas) op

5. Hangbrug Stubnerkogel in het Gasteinertal

Hoog boven op de berg bij Bad Gastein op de Stubnerkogel vind je deze spectaculaire hangbrug. Direct vanaf het bergstation van de gondel te bereiken met een fantastisch uitzicht over de omliggende bergwereld. De brug is 140 meter lang en op het hoogste punt 28 meter hoog, maar door de hoge ligging boven de 2.200 meter zul je het met hoogtevrees ook hier lastig krijgen!

6. Benni Raich Brücke in het Pitztal

De Benni Raich Brücke in het Pitztal hangt boven de Pitzeklamm en is 138 meter lang. Misschien niet de langste van allemaal, maar wel hoog en bovendien kan je van deze brug bungeejumpen! De brug is vernoemd naar Benjamin Raich, de bekende Oostenrijkse skiër uit het Pitztal. Je kunt hier ook starten met de Luis-Trenker-Steig: een prachtige wandeling en ook hier is een spectaculair uitzicht gegarandeerd.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.