fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Lockdown in Oostenrijk

KitzSki in ‘lockdown’: beste wensen vanuit zonnig Kitzbühel & Kirchberg!

Het is 31 december 2020 en we sluiten het jaar ‘in stijl’ op een bijzondere manier af! Op deze laatste dag van ‘coronajaar’ 2020 brachten we een bezoek aan KitzSki tijdens de lockdown en maakten we een mooie tour van Jochberg naar Kirchberg en terug. Een kleine impressie van vandaag.

KitzSki tijdens de lockdown: ook hier is het rustig

Voor veel mensen doet het wellicht wat pijn aan de ogen, maar het is even niet anders. Bekijk onderstaande live video op facebook en geniet even mee van de heerlijke uitzichten. Zo komt #hetoostenrijkgevoel toch nog een beetje bij je thuis in ieder geval.

Ook vandaag was het rustig in het skigebied. Eerder deze week hadden we al heerlijk rustige omstandigheden in de Zillertal Arena. De paniekberichten van afgelopen week heeft iedereen kunnen zien op het Nederlandse nieuws, maar tot nu toe hebben wij alleen maar heerlijk rustige skigebieden gezien!

Ook hier keurige coronamaatregelen zonder gedoe

Bij eigenlijk geen enkele lift hebben we vandaag enorme wachtrijen zien ontstaan met te veel mensen op elkaar. Overal zijn aparte rijen gemaakt zodat mensen netjes afstand houden én er wordt goed gecontroleerd of je wel een FFP2 masker op hebt bij de liften waar dit nodig is. Het fijn is dat iedereen zich er ook netjes aan houdt en dat het verder totaal geen gedoe oplevert bij de liften.

Veel kunstsneeuw maar prima pistes

Hoewel de plaatjes er erg winters uitzien en het tot in het dal wit is, ligt er eigenlijk niet zo veel sneeuw hier in KitzSki. Ook dit jaar hebben we de geopende pistes weer vooral te danken aan de kunstsneeuw. Naast de meeste pistes richting het dal ligt letterlijk niet meer dan een paar centimeter sneeuw. Maar dat mocht de pret niet drukken, verreweg de meeste pistes waren open en alle verbindingspisten en liften van de Resterhöhe tot in Kirchberg zijn gewoon te doen!

Nog geen kunstsneeuw op de blauwe 25 richting Kirchberg.

Beste wensen en tot in het nieuwe jaar!

Goed… dat was ons laatste bericht van dit jaar. Ook voor ons was het een wat ander jaar dan verwacht, met minder mooie opnames en tripjes dan gepland. Hoe dan ook zijn we blij dat we toch nog veel buiten zijn geweest en jullie hebben kunnen voorzien met mooie beelden. Voor nu sluiten we ‘m af, zeg ik ‘Guten Rutsch’ en tot volgend jaar. We duimen dat iedereen weer welkom is in Oostenrijk!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.