fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Bevroren winterlandschap

Krimml watervallen in de winter. Weinig water, veel ijs!

De Krimml watervallen behoren tot de 10 meest bezochte bezienswaardigheden in Oostenrijk. Jaarlijks bezoeken zo’n 400.000 mensen de beroemde watervallen. Leuk detail: ze komen bijna allemaal in de zomer. Maar ook in de winter kunnen de Alter Tauernweg: alternatieve route bij de Krimml watervallen prachtig zijn!

Weinig of geen water, wel veel ijs

In de zomer storten er bakken met water naar beneden bij de Krimml watervallen. In de winter is dat wel anders. De aanvoer van het water is een stuk minder omdat de gletsjers en sneeuw niet of nauwelijks smelten in de winter.

Als het een tijd écht goed koud is geweest dan komen de watervallen zelfs (bijna) tot stilstand en is de waterval bevroren. Misschien minder groots en meeslepend dan in de zomer, maar ook in de winter is de bevroren waterval indrukwekkend. Zeker de moeite waard om na een koude periode even een kijkje te nemen!

Krimml watervallen in de winter zijn gratis

Nog een leuk detail: ‘officieel’ zijn de Krimml watervallen ‘geopend’ van midden april tot eind oktober. Maar ‘gesloten’ betekent bij watervallen natuurlijk niet dat ze ineens verdwenen zijn. In de overige maanden loop je gewoon zonder entree te betalen naar de onderkant van de watervallen. Een heerlijke plek om even de rust op te zoeken!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.