fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Vijf bijzondere natuurparken in Oostenrijk #1

Naturpark Sölktäler: “Endlich Ruhe”

Dat Oostenrijk mooie natuur heeft weten we allemaal, maar niet alle plekjes zijn even bekend. In de komende weken neemt Valentijn jullie mee langs vijf van de vele natuurparken die Oostenrijk rijk is. Stuk voor stuk zijn deze natuurparken bij het grote (Nederlandstalige) publiek nog niet zo heel bekend, maar wat ons betreft meer dan de moeite waard voor een bezoek. Het Naturpark Sölktäler is deze week als eerste aan de beurt!

Ontdek het Naturpark Sölktäler

Het Naturpark Sölktäler in de Steiermark is zo’n voorbeeld van een relatief onbekend stukje Oostenrijkse natuur. De slogan van dit natuurpark is ‘Endlich Ruhe’ – en dat niet voor niets natuurlijk. Op veel plaatsen in het natuurpark is er dan ook geen mobiele ontvangst. Even wennen wellicht, maar daardoor is de beleving des te intenser. Bekijk hierboven de schitterende beelden van het Naturpark Sölktäler. Neem even de tijd en droom weg in de onontdekte natuur…

Naturpark Sölktäler: de feiten

Het Naturpark Sölktäler is officieel een natuurpark sinds 1983 en was bovendien Oostenrijks natuurpark van het jaar in 1997. De ongerepte natuur biedt meer dan 40 bergtoppen boven de 2000 meter, 23 bergmeren, 10 watervallen en 24 uur ontspanning per dag. Daarnaast kan je hier tijdens je ontdekkingstocht door het natuurpark in maar liefst 25 geopende almhutten terecht die lokale specialiteiten aanbieden.

Sölkpass: dwars door het Naturpark

Niet zo bekend als de Grossglockner Hochalpenstrasse, maar wel schitterend: de Sölkpass brengt je dwars door het natuurpark. De Sölkpass begint in Stein an der Enns (20 minuten van Schladming) en komt aan de andere kant van de berg weer uit in de buurt van Murau. Vele scherpe haarspeldbochten en prachtige uitzichten staan garant voor avontuur. En het mooiste: deze bergpas is gratis! Meer informatie over dit bijzondere stukje natuur vind je op www.soelktaeler.at Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.