fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Zware regenval & onweer

Noodweer in Oostenrijk na prachtige zomerweek

Het was zo’n mooie week! Prachtig weer, elke dag zonnig met temperaturen tussen de 30 en 40 graden, een ideale zomerweek voor de vele vakantiegangers. De week wordt echter afgesloten met zware regenval en onweer met grote schade tot gevolg. Op veel plekken zijn rivieren door het noodweer in Oostenrijk buiten hun oevers getreden en berghellingen naar beneden gekomen.

Großarltal (Salzburgerland) afgesloten van de buitenwereld

Door overstromingen en moderstromen is het populaire Großartal afgesloten van de buitenwereld. Rond de 700 brandweermannen zijn ingezet om te helpen in het gebied. Onderstaand filmpje laat goed zien met wat voor geweld het water naar beneden is gekomen.

Ook het Zillertal en Gasteinertal zwaar getroffen

Ook het Zillertal en Gasteinertal werden overspoeld door de regen. Meerdere woonhuizen en hotels zijn ondergelopen en in onderstaande video zie je hoe de beek die dwars door Dorfgastein loopt totaal overbelast is.

Sölkpass: hier reden wij vorige week nog

Vorig weekend maakten wij een schitterende wandeling in het Naturpark Sölktäler en reden we een stuk van de Sölkpass. Na het noodweer van dit weekend is een heel stuk van de Sölkpass verdwenen en zal hoogstwaarschijnlijk pas volgend jaar weer geopend zijn.

Komende dagen weer volop zon

Ook vandaag regende het nog de hele dag hier in Oostenrijk. Gelukkig gaat de zon de komende dagen weer volop schijnen dus zal de verdere schade beperkt blijven. Ook de vakantiegangers die net zijn aangekomen in Oostenrijk staat dus een mooie week te wachten. Laten we het hopen, want het was zo mooi afgelopen week! Bekijk hier onze zonnige berichten van de wandeling over de Alexander Enzinger Weg en de beklimming van de Hornfeldspitze.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.