fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

#nooitmeernaarhuis

Sankt Lambrecht – Een bijzonder stukje Steiermark

Voor onze #nooitmeernaarhuis serie heeft Valentijn weer een uniek plekje gevonden. Dit keer ontdekt hij een wel heel bijzonder dorp in de Steiermark. Hij is uitgenodigd door de burgermeester van Sankt Lambrecht, omdat dit dorp en skigebied grootse toekomstplannen hebben.

Steiermark – Das Grüne Herz

Bij de naam Tirol denkt iedereen meteen aan Oostenrijk. Bij de naam Steiermark waarschijnlijk (nog) niet. Toch is dit de deelstaat van Oostenrijk die toeristisch gezien aan een enorme opmars bezig is. Er wordt fors geïnvesteerd in de skigebieden en nieuwe toeristische ontwikkelingen worden er positief ontvangen en omarmd. Zo ook hier in Sankt Lambrecht.

De Steiermark staat bekend als ‘Das Grüne Herz’ van Oostenrijk. Rust, ruimte, prachtige natuur en een zeer vriendelijke lokale bevolking kenmerkt deze deelstaat. Het voordeel van deze regio is dat het prijsniveau aanzienlijk lager is dan elders in Oostenrijk, terwijl de toeristische faciliteiten ook hier op top niveau voorhanden zijn. Leuk voor de toeristen, maar zeker ook aantrekkelijk voor mensen op zoek naar een tweede huis in Oostenrijk.

default

De aantrekkelijke vakantieregio Murau

Steeds meer vakantiegangers en investeerders vinden hun weg naar deze vakantieregio. Zo waren ook wij hier al eerder op bezoek voor een aflevering op de Kreischberg en de Turracher Höhe. Er wordt in de gehele vakantieregio dan ook volop geïnvesteerd. Tel daarbij op de schitterende natuur, vele bergmeren en de vriendelijke lokale bevolking en het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen hier vakantie (willen) vieren. #nooitmeernaarhuis dus.

Het prachtige Sankt Lambrecht

Het dorp Sankt Lambrecht ligt ca. 10 minuten ten zuiden van de regio hoofdstad Murau en is super sfeervol. De prachtige hoofdstraat, met als eye-catcher het bijna 950 jaar oude Benedikten klooster, is bijzonder karakteristiek. Verschillende restaurants en leuke terrasje nodigen hier bovendien uit tot een bezoek.

Sankt Lambrecht ligt midden in het natuurpark Zirbitskogel Grebenzen. Een prachtig natuurpark met schitterende bossen, vele bergmeren en ongekend mooie uitzichten. De Grebenzen is trouwens de huisberg van Sankt Lambrecht dat in de wintermaanden een gezellig familieskigebied is. Daarover deze winter meer wanneer we hier weer terug keren.

Grootse toekomstplannen!

Valentijn is uitgenodigd door de Burgermeester, want dit dorp heeft grote toekomstplannen. Het skigebied gaat namelijk gemoderniseerd en uitgebreid worden. Zo komt er een superdeluxe gondelbaan vanaf het dal naar de top en komen er in de wintermaanden extra pistes bij. Om dit mogelijk te maken worden er bovendien direct aan de piste een nieuw project met vakantiehuizen – de Grebenzen Lodges – gerealiseerd. En die zijn natuurlijk weer te koop bij Alpendreams. Daarover meer in deel 2 van deze serie uit Sankt Lambrecht.

 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.