fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

De groeten uit...!

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau [deel 2]: Alpbachtal & Reith

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau. We verkennen de Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau in twee afleveringen. In deze tweede aflevering verken ik de kant van het Alpbachtal & skiën we in het kleinere gebied van Reith! Eerste aflevering gemist? Die check je hier

Wéér een nieuwe regio ontdekt! Onderhand ben ik toch al op heel wat plekken in Oostenrijk geweest, maar de Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau was voor mij helemaal nieuw. Van naam kende ik het wel vaag en ik wist dat het in Tirol ligt, maar verder? Ik had geen idee. Onderhand weet ik wel beter. Ik moet namelijk eerlijk bekennen dat ik hier mijn mooiste skidagen van het hele seizoen heb gehad. Kijk snel maar even mee… misschien snap je dan waarom 😉

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ken jij de Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau al? De volledige naam is een hele mond vol woorden maar goed, dat krijg je wel vaker als meerdere skigebieden worden samengevoegd. Sinds 2012 zijn de skigebieden Alpbachtal en Wildschönau namelijk door een gondel samengevoegd en daarmee behoort het skigebied tot de tien grootste gebieden van Tirol! Dat is niet niks en het verbaasde mij dan ook dat deze regio nog zo onbekend was bij mij. Overigens kan je met dezelfde skipas ook nog skiën in de nabijgelegen skigebieden van Niederau en Reith im Alpbachtal. Kortom, een veelzijdige regio waar je het makkelijk een tijdje volhoudt! We maakten twee afleveringen dit gebied. In deze tweede aflevering neem ik je mee naar het Alpbachtal!

We beginnen de opnames bovenaan de Hornbahn 2000 waar ze dit toffe logo van sneeuw hebben gemaakt!
Kenmerkend voor het gebied: authentieke Almhutten onder een dik pak sneeuw

Alpbach, Inneralpbach & Reith

Het Alpbachtal bestaat uit de dorpen Reith, Alpbach en Inneralpbach. Wij begonnen onze dag bij de Wiedersbergerhornbahn in Alpbach en gingen vanaf daar meteen naar de Hornbahn 2000 om bij het hoogste punt van het gebied te komen. Bovenaan de Hornbahn 2000 hebben ze het logo van de Ski Juwel gemaakt van sneeuw. Een mooi Instagram plekje al zeg ik het zelf! Rondom de Hornbahn 2000 vind je een aantal strakke pistes en hier is het heerlijk rustig en heb je uitzicht op het doodlopende dal. Schitterend!

Funslope, Funpark én een Speedcheck: vermaak voor iedereen

Na de eerste afdalingen rondom het hoogste punt verplaatsten we ons naar weer terug richting de Gmahkopf. Ook aan deze kant van het skigebied zijn de afdalingen perfect geprepareerd en heerlijk breed. Ondanks dat veel afdalingen rood zijn, zijn ze door hun breedte ook voor beginners vaak goed te doen. Aan deze kant van het gebied is het net wat drukker en vind je ook modern vermaak: een funslope, funpark én een speedcheck waar je je snelheid kunt meten. We hadden lunch bij de Hornboden, een gezellig restaurant direct bij het bergstation van de gondel die vanuit het dal komt. En zoals je ziet hebben ze er goede koffie 😉

Nespresso... what else? ;-)
Ook aan deze kant van het gebied mooie brede pistes.

Privé-skigebied én fantastisch kinderland in Reith im Alpbachtal

Na onze mooie ochtend rondom Alpbach en Inneralpbach namen we de dalafdaling terug naar de auto om nog even het skigebied van Reith im Alpbachtal te ontdekken. Dit gebied ligt helemaal aan het begin van het dal en is maar een klein stukje rijden. Hier vind je eigenlijk één lange gondelbaan met een aantal kleinere sleepliften. Voor de vele pistekilometers moet je hier niet komen, maar wel voor de rust én voor het mooie kinderland Juppi-Do. Dit kinderland is echt van alle gemakken voorzien en een heerlijke plek voor de kids om te leren skiën. Direct in het dorp, mooi vlak en vol in de zon.

Authentiek en een beetje terug in de tijd

Man wat ben ik blij dat we dit gebied hebben ontdekt, ik kom er graag nog eens terug. Waarom? Omdat je hier ten eerste gewoon álle moderne faciliteiten hebt in het skigebied die je maar kunt wensen. Maar daarnaast is de regio vooral echt authentiek gebleven. Geen grootschalige gekkigheid, geen extreme luxe, grote après-ski of mega hotels maar gewoon nog echt #hetoostenrijkgevoel. De afbeelding hierboven is trouwens de Volksschule Thierbach, een piepkleine school die nog echt in gebruik is. Aan het einde van onze trip reden we nog even naar dit kleine dorpje en waar we in de ochtend nog in een hypermodern skigebied waren heb je hier, op zo’n 10 minuten rijden, weer helemaal het gevoel dat je terug bent gegaan in de tijd!

Wil je meer informatie over de Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau? Bekijk dan de bestemmingspagina op Oostenrijk TV of de website van de regio.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.