fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Parel in Tirol

Onbekend maar zó mooi: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Echt waar, 77% van onze volgers op Instagram gaf aan de regio Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau nog niet te kennen. Opvallend, want het is hier schitterend en daarom zetten we graag op een rijtje waarom je komende winter naar deze (blijkbaar dus onontdekte) parel in Tirol op wintersport wil. 

1. Eén van de grotere skigebieden in Tirol

Eerste reactie van Nederlanders die een gebied niet kennen? Ah dan zal het wel een klein gebied zijn! Niets is minder waar in de Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau: met maar liefst 109 kilometer aan pistes behoort het gebied tot de 10 grootste skigebieden van Tirol! Het is niet alleen groot, maar ook hartstikke modern. Veel nieuwe liften en er is voldoende geïnvesteerd in sneeuwkanonnen.

2. Twee dalen, vier bergen, één skipas

Ingeklemd tussen het bekende Zillertal en de Kitzbühler Alpen vind je nog twee dalen: het Alpbachtal en het dal van de Wildschönau. Het skigebied bevindt zich in deze twee dalen en is sinds 2012 met elkaar verbonden. In het dal van de Wildschönau vind je de dorpen Niederau, Oberau en Auffach. In het Alpbachtal vind je de dorpen Reith im Alpbachtal en Alpbach. Dit zorgt ervoor dat het hier ontzettend veelzijdig is. Voor het eerst met de kids skiën? Kies voor Reith im Alpbachtal. Op zoek naar lange brede afdalingen? Ga in Auffach omhoog naar de Schatzberg!

3. Skigebied in Tirol: goed aan te rijden vanuit Nederland

De Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau ligt in de Noordalpen, net over de grens bij Kufstein. Dit zorgt ervoor dat de regio goed is aan te rijden vanuit Nederland. Zo’n 900 kilometer vanaf Utrecht en je hoeft dus niet nog in de file de hele Alpen door. Wil je met de trein? Stations van Wörgl of Brixxlegg liggen op ongeveer een kwartiertje rijden met de bus!

4. Super brede, strak geprepareerde pistes

Wat ons meteen opviel tijdens ons bezoek aan de Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau? De super brede, strak geprepareerde pistes! Bijna in het hele gebied zijn de pistes ontzettend breed waardoor vaak ook de rode pistes voor beginners goed te doen zijn. Wil je toch meer uitdaging? Dan vind je ook een aantal steile zwarte pistes.

5. Rodelen in Niederau en Alpine Coaster in Alpbach

Ook naast ‘gewoon’ geweldige pistes is er genoeg te beleven. Je vindt hier een uitgebreid Funpark en een Funslope maar ook een rodelbaan én een Alpine Coaster. De rodelbaan in Niederau is zo’n 6 kilometer lang en onderweg kom je langs de gezellige Norderbergalm (waar je overigens bijzondere Schnaps kunt drinken). De Alpine Coaster was tijdens ons bezoek helaas gesloten, maar zag er erg spectaculair uit!

Aan het einde van de dag rodelen in Niederau, inclusief Schnaps!

We kunnen nog wel even doorgaan over hoe mooi het hier is. Wat dacht je bijvoorbeeld van één van de kleinste scholen in Oostenrijk in het authentieke Thierbach? Of het hart van sneeuw bovenaan de Hornbachbahn 2000? Er is genoeg moois te zien en te beleven hier in de Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Wat ons het meest is bijgebleven: de rust en ruimte in dit gebied. Alle voorzieningen zijn aanwezig, maar zonder de chaotische drukte die je af en toe in andere skigebieden en dorpen tegen komt. Wij hopen er snel terug te komen! Meer over deze regio? Check de bestemmingspagina!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.