fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Wij kunnen het weten...!

5x tips voor je wintersport in de Tiroler Zugspitz Arena!

Deze winter weer op wintersport? Wij vertellen je waarom je dit jaar naar de Tiroler Zugspitz Arena wil en geven je 5 tips! Oké, we zijn misschien een beetje bevooroordeeld omdat we hier al zo vaak waren. Maar lees snel door, hopelijk ben je het met ons eens!

1. Skiën in verschillende skigebieden

De Tiroler Zugspitz Arena bestaat uit 7 verschillende dorpen met verschillende skigebieden. Beperk je dus ook niet tot één van de skigebieden, want de skipas is in alle gebieden geldig!Het grootste gebied is Lermoos, zie de video hieronder. Maar er is meer: zo waren we ook in Berwang, Ehrwald Almbahn en de Ehrwalder Wettersteinbahnen! Genoeg mogelijkheden om te skiën dus!

2. Wandelen met lama’s!

Pardon? Ja je leest het goed. Tijdens je wintersport in de Tiroler Zugspitz Arena kun je in Biberwier wandelen met lama’s! Wil jij nou ook met lama’s wandelen als je in de Tiroler Zugspitz Arena bent? Dat kan! Elke week wordt er op woensdagavond een wandeling georganiseerd. Aanmelden kan in het toerismebureau van Biberwier en deelname is met Gästekarte helemaal gratis.

3. Pistenbully copiloot: meerijden op de bully!

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind de Pistenbully’s altijd indrukwekkende machines. Als kind al droomde ik er van om een keer mee te rijden. En jawel: dat kan hier tijdens je wintersport in de Tiroler Zugspitz Arena! Benieuwd hoe? Hier lees je meer. 

4. Nachtrodelen op de piste in Ehrwald

Een rodelavond hoort er voor de meeste wintersporters tijdens de vakantie wel bij. Maar nachtrodelen op de piste in Ehrwald? Dat is toch echt wel even uniek. Want waar heb je nu de (legale) mogelijkheid om op de skipiste te rodelen? Wij hebben het in ieder geval nog nergens anders ontdekt en daarom is het nachtrodelen op de piste in Ehrwald onze Geheimtipp uit de Tiroler Zugspitz Arena!

5. Spectaculaire uitzichten vanaf de Zugspitze

Last but not least… neem de kabelbaan naar de top van de Zugspitze! Zeker in de winter als het net gesneeuwd heeft kan het hier spectaculair mooi zijn. Het uitzicht vanaf deze hoogste berg van Duitsland is schitterend. Let wel: het kan koud zijn, toen Valentijn boven op de berg kwam was het -20!

Op zoek naar nóg meer tips? Bekijk dan onze bestemmingspagina van de Tiroler Zugspitz Arena. We zijn er onderhand meerdere keren in de zomer én winter geweest en zijn stiekem een beetje verliefd geworden op deze regio.

Meer mooie beelden uit Oostenrijk? Meld je in de box hieronder aan voor ons Inspiratiemagazine, dan houden we je op de hoogte!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.