fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Der Geheimtipp!

E-bike & Hike in Saalbach Hinterglemm

In de zomer biedt het dal van Saalbach-Hinterglemm  je vele vakantiemogelijkheden. Ook wij waren in de zomer al vaker op bezoek. We zijn gaan mountainbiken , liepen de Home of Lässig Walk en deden aan Wald Wellness. Allemaal activiteiten waarbij of het mountainbiken of het wandelen centraal staat. Maar wat als je deze twee nu combineert in één activiteit? Jawel, dan hebben we het over E-bike & Hike in Saalbach.

Ken jij dat gevoel?

Je hebt een mooie bergtop op het oog. Je verheugt je op een prachtige wandeling door de ongerepte natuur. Maar dan blijkt al snel dat het eerste gedeelte over zo’n breed grindpad loopt. Hoe praktisch ze soms ook zijn, voor mij als wandelaar zijn dit toch niet mijn favoriete paden. En toch kom je die paden geregeld tegen om naar de mooiste plekjes te komen. Je ontkomt er vaak niet aan…of toch wel? E-bike & Hike in Saalbach is een concept dat uitkomst biedt!

E-bike & Hike in Saalbach: wat is het?

Het is zo simpel als het klinkt. Dankzij de E-bike overbrug je de brede grindpaden en eerste hoogtemeters eenvoudig en snel. Daarna laat je je fiets achter en begint de wandeling op het punt daar waar het wandelpad echt mooi wordt. Bovendien kan je op deze manier sneller hoogtemeters maken en zijn vele bergtoppen een stuk makkelijker te bereiken. Een Win-Win-Win situatie dus!

Op naar de Staffkogel (2115 m)

Om het E-bike & Hike in Saalbach Hinterglemm eens goed uit te testen heb ik de 2115 meter hoge Staffkogel uitgezocht. Normaal gesproken een wandeling van ruim 1000 klim hoogtemeters en alleen al zo’n 3,5 uur naar de top. Deze prachtige berg ligt helemaal achterin het dal in de ongerepte natuur van het Lengau. Pepijn liep daar vorig jaar de Home of Lässig Walk (Must see!) en wat was ik onder de indruk van de natuur daar. Dat daar dus ergens ‘mijn’ topje zou liggen stond voor mij dan ook wel vast.

Gas d’r op!

Nadat ik bij Bike and Soul in Hinterglemm een geweldige fiets heb meegekregen gaan we snel op pad. Op lekker hoog tempo trappen we naar het einde van het dal. Aan het sparen van de accu hoef ik vandaag niet te denken, dus op standje turbo crossen we ontspannen de berg op. We komen langs de Golden Gate Brücke en rijden verder omhoog richting de Osmannalm. Het landschap hier achter in het dal is echt waanzinnig mooi. Puur genieten dus.

Van de E-bike over naar de wandelschoen

Na een korte pauze bij de Osmannalm (echt een geweldige hut trouwens!) rijden we nog een klein stukje door alvorens we de E-bike tegen een boom zetten: hier begint het échte wandelpad richting de Staffkogel. Het brede grindpad is ingeruild voor een prachtig wandelpad over de almweides. Schitterende bloemen, beekjes, een fantastisch uitzicht; het is hier super mooi!

In ongeveer een uur lopen we naar de top. En dat klinkt makkelijker dan het was. Ondanks dat we een groot stuk op de E-bike hebben afgelegd, merk ik toch vrij snel dat de wandelconditie er dit jaar nog niet helemaal is. Zo profiteer ik meteen van het E-bike & Hike concept, want ik heb nu die prachtige wandeling kunnen maken, zonder dat ik conditioneel tot het gaatje hoefde te gaan. En nog idealer…de weg terug naar beneden ging op de fiets natuurlijk helemaal snel!

E-bike & Hike wat vond ik er van?

Ik ben enthousiast. En nee, niet omdat ik het ‘moet’ schrijven. Deze variant van de bergen ontdekken geeft je namelijk heel veel extra mogelijkheden, ook op het moment dat de conditie net even wat minder is. Bijvoorbeeld ook in de tussenseizoenen wanneer de liften niet draaien. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige herfstseizoen. Dan is het E-bike & Hike concept echt een uitkomst. Je rijdt zonder al te grote inspanning omhoog en start daar je wandeling. Of dus zoals ik gedaan heb in een gedeelte waar sowieso geen liften zijn. Ideaal wat mij betreft!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.