fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Maart roert z'n staart

Afl. 1 – Skitour in Katschberg-Aineck

Vandaag is het zo ver! Onze eerste skitour met Oostenrijk TV staat op het programma. Een bijzonder moment in een bijzondere regio. We zijn deze maand maart in het Salzburger Lungau onderweg en genieten van de vele mogelijkheden die deze regio te bieden heeft. Vandaag dus een skitour, waarbij wij samen twee dames van het Tourismusverband St. Margarethen rondom het skigebied Katschberg Aineck de berg op gaan!

Start vanuit St. Margarethen im Lungau

Onze tour start in het dorp St. Margarethen vanwaar wij al snel afbuigen de bossen in. Want, zo wordt ons uitgelegd, uitsluitend over de piste omhoog is niet het skitour gevoel dat je wilt krijgen. Tijdens het skitouren kan je heerlijk tot jezelf komen. Weg van de massa en midden in de natuur. Zo lopen we een kleine 1,5 uur helemaal in de rust, terwijl wij ons maar net buiten het skigebied van de Katschberg Aineck bevinden.

Voldoende sneeuw in Katschberg Aineck

Zelfs in deze relatief sneeuwarme winter 2016/2017 ligt er in maart in het Salzburger Lungau nog ruim voldoende sneeuw om ook buiten de kunstsneeuwpistes een weg naar boven te vinden. Het Lungau heeft als groot voordeel dat het dal niet lager komt dan 1000 meter en dat merk je nu in maart. Door mooie bossen en over kleine alpenweides vervolgen wij onze weg.

Pauze in de Kösslbacher Alm

Dan is het moment daar dat we ons weer richting de piste gaan begeven. We hebben na deze inspanning natuurlijk wel zin in een goede Oostenrijkse hap in een van de vele gezellige skihutten. Wij kiezen voor de Kößlbacher Alm waar we een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen. Nadat onze maag goed gevuld is vervolgen wij onze weg naar de top. Hier genieten we van een overweldigend uitzicht en maken we ons klaar voor de lange afdaling terug naar het dal. Maar niet voordat we nog even in een hutje zijn blijven hangen voor een goed biertje en een Oostenrijkse schnaps.

Veel mogelijkheden voor skitouren in het Lungau

Naast deze tour op Katschberg Aineck zijn er in het Salzburger Lungau natuurlijk vele andere mogelijkheden als het om skitouren gaat. Zowel voor beginners als voor gevorderden is er hier genoeg te beleven. Wij gaan het zeker vaker doen! Hou ons in de gaten want komende week ontdekken we nog meer in het Salzburger Lungau. Zo zie je binnenkort een aflevering vanuit skigebied Grosseck-Speiereck en gaan we langs in het kleine maar mooie Thomatal. Ontdek op onze regiopagina meer over het Salzburger Lungau of bezoek www.lungau.at.


 

Meer informatie:
Ferienregion Salzburger Lungau
Rotkreuzgasse 100
A-5582 St. Michael im Lungau
www.lungau.at

info@lungau.at
+43 (0) 6477 8988


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.