fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Maart roert z'n staart

Afl. 2 – Frühlingsskifahren in Grosseck-Speiereck

Skiën in Grosseck Speiereck

Wir lieben Frühlingsskifahren! Voor de miniserie ‘Maart roert z’n staart’ zijn we onderweg in het Salzburger Lungau. In deze tweede aflevering gaan we skiën in Grosseck Speiereck, verkennen we het skigebied en genieten we van de heerlijke voorjaarszon. We starten vandaag in Mauterndorf waar een moderne 8-persoons gondelbaan ons snel in het skigebied brengt.

Hoogstgelegen lift in het Salzburger Lungau

Het is vandaag perfect voorjaarsweer: zon, zon en zon! Een super dag dus om dit skigebied in het Salzburger Lungau te ontdekken. De Grosseck-Speiereck, zoals het skigebied heet, heeft 50 kilometer veelzijdige pistes te bieden en verbindt de twee dorpen Mauterndorf en St. Michael im Lungau. Nog een voordeel: het hoogste punt reikt tot maar liefst 2400 meter hoogte, waardoor ook in het late voorjaar nog uitstekende sneeuwcondities te vinden zijn. De Grosseck-Speiereck heeft dan ook de hoogstgelegen lift in het Salzburger Lungau.

Voor families is skiën in Grosseck Speiereck prettig overzichtelijk. Ook de allerkleinsten vinden al snel hun weg door het skigebied. Vandaag ontdekken wij het skigebied, maar gaan we ook even langs bij de skischool van Mauterndorf om te zien hoe ook de kinderen genieten van het voorjaarsskiën.

Veelzijdige vakantieregio

Tijdens het skiën in Grosseck Speiereck zijn de uitzichten overweldigend. Hier krijgen wij echt het gevoel hoog boven alles uit te zijn. Terwijl het dal al langzaam groen aan het worden is, genieten wij in het skigebied van uitstekende pistes. Ook zijn goed de andere skigebieden van het Lungau te zien. Zo valt ons opnieuw op wat voor een afwisselende vakantieregio dit eigenlijk is. In welk dorp je ook verblijft, de verschillende skigebieden zijn nooit ver weg. Deze veelzijdigheid maakt deze vakantieregio wat ons betreft extra leuk! Er is dan wellicht niet één gigantisch groot skigebied, maar de meerdere middelgrote skigebieden van het Lungau bieden gezamenlijk toch zo’n 300 kilometer piste. Dat hadden jullie vast niet gedacht? 😉

Einde dag skiën we opnieuw even langs de skischool. Hier zijn inmiddels ook de kinderen helemaal voldaan en enthousiast van een fantastische dag skiën in Grosseck Speiereck!

Meld je aan voor onze regiospecial

Niets missen vanuit deze prachtige vakantieregio in Oostenrijk? Meld je hier alvast aan voor onze regiospecial over het Salzburger Lungau die wij binnenkort versturen.


 

Meer informatie:
Ferienregion Salzburger Lungau
Rotkreuzgasse 100
A-5582 St. Michael im Lungau
www.lungau.at

info@lungau.at
+43 (0) 6477 8988


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.