fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Zomer in het Salzburger Lungau

Afl. 1 – Samsonumzug & Chorfestival Feuer und Stimme in St. Michael

Vorige maand vond tussen van 9 tot en met 11 juni voor de 12e keer het internationale Koorfestival Feuer & Stimme plaats in St. Michael in het Salzburger Lungau. Dat de locals trots zijn op dit event hadden wij al wel gehoord, maar wat het precies inhield wisten ook wij nog niet. Dus zijn we maar eens gaan kijken. Wauw wat gaaf!

Koorfestival: meer dan 1.000 deelnemers uit verschillende landen

Ook dit jaar deden weer meer dan 1.000 zangers en zangeressen mee om te zingen tijdens het internationale koorfestival. Naast vertegenwoordigers uit alle provincies in Oostenrijk waren er ook koren uit Duitsland, Slovenië, Zwitserland, Letland, Italië en zelfs uit Nederland aanwezig! Een gevarieerd programma dus voor de aanwezige bezoekers. Het mooie: toegang tot al deze evenementen is gratis.

Vrijdag en zaterdag: fakkeltocht & Alphoornblazers

De kick-off van het event was op vrijdag met een feestelijke openingsceremonie en een fakkeltocht naar de evenementenhal in St. Michael. Hier mochten alle koren uit binnen en buitenland zichzelf presenteren. Zaterdagochtend ging iedereen met de Sonnenbahn vanuit St. Michael naar boven op de huisberg: de “Speiereck”. Momenten van kippenvel op een hoogte van 2.000 meter, met blauwe lucht, zon, een panoramisch uitzicht over de bergen en meer dan 1.300 stemmen die samen voor een prachtig geluid zorgden. De ceremonie werd afgesloten met de geluiden van de Alphornbläser uit St. Michael. Later in de middag trokken de deelnemende koren nog langs de parochiekerk in St. Michael, Burg Mauterndorf, ‘Wallfahrtskirche’ St. Leonard, de kerk in Unternberg en de parochiekerk in Mauterndorf. Ook hier konden zij het publiek vermaken!

Zondag: de grote finale met Samsonumzug

Wij waren er op zondag, tijdens de grote finale van het Chorfestival Feuer und Stimme: een grote parade met alle deelnemende koren, de ‘Schützengarde’, de Samsongruppe en de Trachtenfrauen van St. Michael. De beroemde ‘Samsondans’ kon niet ontbreken net als de Jagdhornbläser. In het centrum van St. Michael stonden alle koren vrolijk te zingen onder een stralende zon.

Bijzondere gebeurtenis in het Salzburger Lungau

Het Chorfestival Feuer und Stimme is een belangrijke gebeurtenis in het Salzburger Lungau dat zowel de lokale bevolking als de vakantiegangers elke keer opnieuw doet verbazen. Het event vind ieder jaar plaats en St. Michael nodigt iedereen uit om mee te doen of langs te komen in de vakantie. Zeker een aanrader voor liefhebbers van Oostenrijkse cultuur, zang en dans. Wie weet tot volgend jaar!


Kijk voor meer informatie op www.feuerundstimme.at of op www.sanktmichael.at.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.