fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Maart roert z'n staart

Afl. 3 – Weg van de massa in het Salzburger Lungau

Vandaag bezoeken we een bijzonder en niet alledaags plekje in het Salzburger Lungau. We gaan op verkenning in het wintersportgebied van het Thomatal. Ook wij moeten eerlijk bekennen: we hadden hier nog nooit van gehoord! Jullie wel?

Weg van de massa!

Het Thomatal dus, een zijdal van het Salzburger Lungau. Goed verborgen voor de massa en daarom zo bijzonder. Al rijdend het dal in valt ons op hoe puur de natuur hier nog is. Dit kan ook niet anders, want de massa heeft dit dal nooit ontdekt. Dit is écht wat voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Ook voor beginnende skiërs is het Thomatal de perfecte locatie om de eerste bochten in de sneeuw te maken. Hier kan je echt bezig zijn met jezelf, er zijn immers geen hordes mensen op de piste die jou je weg af kunnen snijden. Heerlijk toch?

Thomatal: sneeuwzekerheid in alle rust

Het Thomatal is dankzij de hoge ligging erg sneeuwzeker. De wintersportfaciliteiten beginnen pas op een hoogte van ruim 1700 meter. Natuurlijk is het met slechts 2 sleepliften niet groot, maar o wat is het hier fijn! Het bergpanorama is fantastisch en de rust is heerlijk. Ook langlaufers en toerskiërs komen hier graag naar toe, want in het Thomatal ervaar je de wintersport zoals deze ooit begon.

Dit is echt zo’n plekje waar je naar toe gaat om meer dan alleen het skiën te beleven. Toerskiën is op de bergen rondom het gebiedje een genot. Relatief eenvoudig kan je prachtige hellingen bereiken en telkens in een landschap waar je je volledig alleen waant. Dit geldt ook voor de langlaufers, hier langlauf je echt midden in de natuur.

Tip voor families & mensen die rust zoeken

Ben jij nou ook op zoek naar zo’n plek die niet iedereen kent? Denk dan zeker eens na over het Thomatal in het Salzburger Lungau. Het fijne van dit dal is, is dat je weliswaar weg van de massa zit, maar wanneer je toch liever even in wat grotere gebieden skiet, dit dankzij de Lungau skipas eenvoudig kan. Want de andere skigebieden van het Lungau zijn slechts enkele minuten verderop gelegen. Wij gaan hier zeker terugkeren en hopen jou dan ook te zien!

Meld je aan voor onze regiospecial

Niets missen vanuit deze prachtige vakantieregio in Oostenrijk? Meld je hier alvast aan voor onze regiospecial over het Salzburger Lungau die wij binnenkort versturen.

Meer informatie:
Ferienregion Salzburger Lungau
Rotkreuzgasse 100
A-5582 St. Michael im Lungau
www.lungau.at

info@lungau.at
+43 (0) 6477 8988


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.