fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Zomer in het Salzburger Lungau

Afl. 4 – Wasserweg Leisnitz: avonturenweg voor het gezin!

Net als afgelopen winter waren wij ook deze zomer op pad in het Salzburger Lungau: een schitterende regio, bij velen nog niet zo bekend. Wij beleefden een schitterende zonsopkomst, waren getuige van de bijzondere Samsonumzug en namen een kijkje in Mauterndorf. Deze week de laatste aflevering waarin de de Wasserweg Leisnitz in St. Margarethen lopen!

Wasserweg Leisnitz: voorheen een gevaarlijk wilde beek

De Leisnitz beek stond vroeger vooral als wilde en gevaarlijke beek bekend. In de loop van de tijd is deze beek echter ‘getemd’ door verschillende verbouwingen aan de beek. Hierdoor ontstond uiteindelijk de Wasserweg Leisnitz.

Een belevenisweg voor het hele gezin

Een wandeling langs de rivier, die gewoon vanuit het dorp St. Margarethen start, is zeker de moeite waard. De Wasserweg Leisnitz is sinds 2010 een ware belevenisweg voor het hele gezin geworden. Bij het tourismeverband is een schatkaart verkrijgbaar met de route en alle informatie over de opdrachten en spellen langs de route. De route duurt ongeveer 1.5 uur.

Met de schatkaart op pad

Met de schatkaart in de hand gaat het over een goed aangelegd pad licht omhoog langs de rivier de Leisnitz. Voor de kids is er op 9 verschillende plekken iets te beleven. Zo loop je makkelijk met gemotiveerde kids omhoog! Aan het einde van het pad kun je bij Gasthof Schlögelberger een zogenaamde ‘Mutstein’ als beloning ophalen!


Meer informatie over het Salzburger Lungau? Meld je aan voor onze Regiospecial: eepurl.com/cWCJUr!

P.s. De zonsopgang in St. Michael im Lungau al gezien?


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.