fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Der Geheimtipp

Rollend de berg af met de Bergroller in Bichlbach

We hebben voor Oostenrijk TV al behoorlijk wat toffe activiteiten kunnen doen in de bergen, maar deze was nieuw voor mij: met een Bergroller de berg af scheuren in Bichlbach in de Tiroler Zugspitz Arena!

Bergroller: met de ‘step’ de berg af!

Je ziet ze op steeds meer plekken in de bergen: de Bergroller. Een soort grote step met luchtbanden waarmee je van de berg af gaat. Wandelend naar het dal of met de gondel naar het dal kennen we nu wel, dit is een keer heel wat anders! De Bergrollers gaan gewoon in de gondel omhoog, dus daarna is de weg vrij voor een lekkere afdaling.

10 kilometer lange afdaling

De tocht start aan het dalstation van de Almkopfbahn in Bichlbach in de Tiroler Zugspitz Arena. Hier kan je de Bergrollers huren en ga je met de gondel omhoog naar de Hochalm op 1645 meter hoogte. Vanuit hier rol je via hoofdzakelijk brede grindpaden zo’n 600 hoogtemeters naar beneden, via het dorpje Berwang. Het eerste gedeelte is op sommige plekken vrij stijl en hier kan je echt lekker gas geven. Leuk ook om terug te zijn op de plek waar we afgelopen winter waren skiën. Dit keer geen bakken met sneeuw, maar glooiende groene alpenweides.

Touren door Berwang

Na het eerste gedeelte van de afdaling kom je aan in Berwang. Dat is het leuke aan deze route: de combinatie van het berglandschap en vervolgens weer de gezelligheid van het dorp. Vanuit Berwang start je aan het tweede gedeelte dat wat vlakker is en rustig langs de rivier naar beneden gaat. Lekker gemoedelijk, je hoeft nooit echt bij te steppen.

Ben je in de buurt? Huur een Bergroller!

Na ongeveer een uurtje touren bereiken we het dalstation van de Almkopfbahn in Bichlbach weer. Al met al een lekkere tocht en zeker de moeite waard als je in de buurt bent. Heb je onze andere afleveringen uit de Tiroler Zugspitz Arena trouwens al gezien? We waren ook bij de Seebensee (de mooiste plek van Tirol!) en zijn bovenop de Zugspitze geweest!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.