fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Der Geheimtipp

Fantastische tour met de E-bike in de Tiroler Zugspitz Arena

Biken in Oostenrijk is helemaal in. Maar nog lang niet altijd heb je veel mogelijkheden. Hoe anders is dat als je gaat biken in de Tiroler Zugspitz Arena. Hier vind je ruim 100 gave trails en (E)mountainbike routes. Een aanrader dus.

Pumptrack & Skill Area in Lermoos

Nog niet zo veel ervaring met het biken in de bergen? Geen probleem. In de Tiroler Zugspitz Arena kan je rustig beginnen en wat oefenen in de Pumptrack en Skill Area. De Pumptrack is een sportieve en leuke manier om snel meer controle over je bike te krijgen. In de Skill Area kan je rustig wat oefenen met het rijden op smalle paden en gelijktijdig je niveau testen. Zowel de Pumptrack als de Skill Area vind je in het dorp Lermoos.

Is je niveau duidelijk, dan kan je op de bikemaps  een mountainbike route uitzoeken die past bij wat jij al kunt. Mogelijkheden genoeg dus wanneer je wilt biken in de Tiroler Zugspitz Arena.

Biken in de Tiroler Zugspitz Arena

Wie op zoek is naar een afwisselende regio om te biken die doet er goed aan de Tiroler Zugspitz Arena eens aan te doen. Er zijn ongelofelijk veel mogelijkheden. Zowel voor de Downhill-fans als ook voor diegene die hele gave tochten willen maken. Voor de experts wordt de Blindsee trail aangeraden, die bekend staat als één van de mooiste en spectaculairste trails van Tirol.

Lermoos – Bichlbach – Berwang – Bichlbach – Lermoos

Wij gingen zelf natuurlijk ook op pad. Onze bikeguide had een prachtige route voor ons uitgestippeld. Qua moeilijkheidsgraad goed te doen, maar wel een behoorlijke afstand. Vanuit Lermoos vertrokken we richting Bichlbach om daar een bospad omhoog te nemen naar onze eerste trail. Vanaf daar hadden we al prachtige uitzichten op het dorp Berwang – het volgende punt op onze route. In Berwang ging het dan door het skigebied verder omhoog richting de Hochalmhütte. En daar hadden we na vele kilometers en hoogtemeters eindelijk even een pauze.

Tip: huur een downhill E-mountainbike

Niet iedereen heeft natuurlijk een super conditie. Wij houden van sport, maar hadden we deze route op een normale mountainbike gedaan, dan hadden we deze nooit volledig kunnen rijden. 35 Kilometer met veel hoogtemeters is gewoon zwaar. Hoe ideaal is het dan dat je tegenwoordig de E-bikes hebt. Dankzij de E-bikes kan je op één dag gewoon veel grotere afstanden afleggen. En dat is wel zo leuk en nog altijd echt sportief! Om ook downhill de beste ervaring te hebben is het goed een speciale downhill E-bike te vragen. Die heeft extra vering in het frame, hetgeen tijdens de snelle en hobbelige afdaling goed van past komt.

Trail naar Bichlbach

Na de lunch hoefden we alleen nog naar beneden. Nu klinkt dat makkelijker dan het is, want dat is het leuke van downhill biken; ook dat kost veel kracht en concentratie. Maar vet is het wel hoor. Over paden, door het bos en hier zelfs – legaal! – rechtdoor de piste af. Wat een snelheid en wat een ervaring weer. Onder de modder kom je dan beneden aan, maar dat is het allemaal waard!

Wat een ervaring

Vanaf Bichlbach ging het dan weer redelijk gemoedelijk terug naar ons hotel in Lermoos. Na een totale tour van ca. 35 kilometer en de nodige hoogtemeters komen we voldaan terug en zijn we een ervaring in de Tiroler Zugspitz Arena rijker. Een ding is na vandaag wel duidelijk; dit was niet onze laatste bike-dag hier!

Meer zien en lezen over onze belvenissen in de Tiroler Zugspitz Arena? Bekijk dan de bestemmingspagina van deze schitterende en veelzijdige vakantieregio.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.