fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Der Geheimtipp

Boogschieten aan de voet van de machtige Wetterstein

Boogschieten! Ken je dat? De enige keer dat ik boogschieten voorbij zie komen is tijdens de olympische zomerspelen op TV. Geconcentreerde blikken, boog spannen, schieten en hopelijk perfect in de roos. Maar je hoeft geen olympische sporter te zijn om dit te doen. Boogschieten kan je namelijk ook in Ehrwald aan de voet van het schitterende Wetterstein gebergte!

Boogschieten: topsport, jacht of gewoon fun?

Hier in Ehrwald in de Tiroler Zugspitz Arena vind je een schitterend parcours. Maar wat is dat nou eigenlijk, boogschieten? Is het een sport? Doen we het om op dieren te jagen of is het gewoon fun? De eigenaresse van Gasthof Panorama waar wij onze bogen en pijlen huurde legde het ons goed uit: boogschieten is een sport, maar wordt voor beginners vooral leuk als je het gewoon als ‘fun’ ziet. Lekker met pijl en boog door de bossen struinen, op zoek naar je targets en dan proberen zo goed mogelijk raak te schieten. Voor mij voelde het een beetje als mini-golf met de familie maar dan nét wat spectaculairder!

Parcours met meer dan 30 stops

We beginnen onze tocht dus bij Gasthof Panorama in Ehrwald. Waar de naam vandaan komt snap ik wel: je hebt vanuit hier een schitterend uitzicht op het Wetterstein gebergte. Je krijgt eerst een uitleg over hoe je de boog het beste gebruikt en kunt gelijk even oefenen voordat je het bos in duikt. Vanaf het Gasthof maak je een mooi rondje door het bos en onderweg vind je 30 verschillende 3D dieren van rubber die je kunt schieten. Je neemt een puntenkaart mee en kan van iedereen bijhouden hoeveel punten hij of zij scoort. De uil, de gems, de buffel, de adelaar, ze komen allemaal voorbij. Ik was blij dat het geen echte dieren waren, anders werd het allemaal een beetje een nare bedoeling natuurlijk!

Te fanatiek: spierpijn in de schouder

Zoals wel vaker met Oostenrijk TV doe ik dingen die ik nog nooit eerder heb gedaan. Zo ook dit boogschieten. En fanatiek als ik ben probeerde ik bij elk dier echt goed mijn boog te spannen en te richten. Echt waar; ik had er spierpijn van na de tocht. Elke keer weer je boog naar achteren trekken is nog best zwaar. Maar, het is het waard. Boogschieten in Ehrwald is een leuke activiteit waarbij je lekker in de natuur onderweg bent, schitterende uitzichten hebt en ondertussen een leuk ‘spel’ speelt met je vrienden of familie.

 

Meer Geheimtipps in de Tiroler Zugspitz Arena

In onze serie ‘Der Geheimtipp’ gaan Valentijn en ik op zoek naar echt leuke activiteiten en plekken in Oostenrijk die je (waarschijnlijk) nog niet kent. Ben je op zoek naar meer Geheimtipps in de Tiroler Zugspitz Arena? Bekijk hier de bestemmingspagina en check alle andere video’s!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.