fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Emigratieblog

Emigratieblog: Hoe gaat het met Hans en Connie in Berwang?

De Tiroler Zugspitz Arena behoort tot een van de favoriete regio’s van Oostenrijk TV. Hoe leuk is het dan, dat twee van onze volgers nu naar deze regio gaan verhuizen? En wel naar het dorp Berwang. Volg jij ook hun avonturen? Deel 2 van hun avonturen lees je hier onder. Deel 1 gemist? Dat lees je hier terug. 

Servus!

Leuk dat je (weer) de tijd neemt om ons bericht te lezen. We praten je graag bij over onze avonturen de afgelopen twee maanden.

We zijn definitief naar Oostenrijk vertrokken. Het afscheid van Nederland was er een met gemengde gevoelens. Vrienden organiseerden een gezellige afscheids BBQ. Het afscheid van Hans zijn vader (91) en een (voorlopig) laatste bezoek aan het graf van Mitchel (Connie haar zoon) viel echter zwaar, ook al weten we dat hij altijd bij ons is. De kans dat ‘pa’ ons hier in Berwang in levende lijve nog kan bezoeken is nihil. Hij gunt ons het avontuur en we zullen hem overladen met foto’s…

Met een lach en een traan…vertrekken we uit Nederland. De 100 kub wagen stond voor de deur om geladen te worden. Vele handen maken licht werk ging hier op! We zijn iedereen die die dag bij ons was ontzettend dankbaar voor hun hulp. De wagen was tot de nok toe gevuld. Ter afsluiting kregen we een diner aangeboden bij de buren in hun tuin zodat we op een manier afscheid konden nemen van het mooie Gein. Na een nacht in een hotel geslapen te hebben zijn we uitgerust naar Oostenrijk gereden.

Een dag na onze aankomst kwam de vrachtwagen met enig op onthoud aan in Berwang. In een snelheid werd alles even geregeld, een verkeersregelaar, pionnen op de weg en uitladen maar! Voor we het wisten was de wagen leeg. Wederom weer dankzij een hoop hulp. De daaropvolgende dagen werden gevuld met uitpakken en herschikken van de dozen. Dankzij een paar kanjers is ook dat zeer voortvarend gegaan en mede daardoor konden wij ons al snel richten op het aanvragen van allerlei zaken bij de gemeente en organisaties.

Ons nieuwe huis…nog veel te doen!

Het pand is in de basis prachtig. Er is echter enorm veel achterstallig onderhoud. Het hele huis zullen we moderniseren met oog voor de Oostenrijkse authenticiteit. Nieuw leidingwerk, nieuwe kachel, nieuw elektra etc. etc. De oliekachel is 49 jaar oud en kan op 1 stand, aan. Kortom, onze eerste focus is om het huis in technische zin veilig te maken en alles opnieuw op te bouwen.

Wij houden ontzettend van de prachtige houten plafonds. Maar in dit huis zijn die niet zichtbaar, terwijl we vermoeden dat die er wel zitten. En dus zijn we in de Stube en het ‘Büro’ op zoek gegaan. Na het verwijderen van drie tussenlagen zijn we bij het originele plafond aanbeland. Yes! Houten balken. Dat beloofd veel goed voor de rest van het huis. Buiten de winst in de hoogte, krijgt het huis zo ook meer ‘Oostenrijks karakter’ terug.

Heel veel hulp #dankbaar en eerste boekingen

We prijzen onszelf zeer gelukkig met de hulp van onze zoon, dochter en lieve vrienden. Zonder hen zouden de afgelopen weken (maanden😉) niet zo voorspoedig zijn gegaan. Daar zijn wij erg dankbaar voor.

Terwijl wij druk bezig zijn komen er al boekingen binnen via de website en Facebook. Met de kerstweek en in de voorjaarsvakantie zijn er al een paar kamers gevuld, hoe mooi is dat. Volgende week een kennismakingsgesprek met de burgemeester… wordt vervolgd!

Ook gewoon genieten

Naast dat alles genieten we ten top. We voelen ons omarmt door de Oostenrijkse buren (misschien dat onze ‘Holland pakketjes’ ook geholpen hebben). Iedere start van de dag is een feestje, het prachtige uitzicht vanaf ons balkon op de pistes, wandelen over de bergpaden en door de beekjes rondom het huis met de hond. Zwemmen in het Bärenbad, gezonde berglucht, te veel om te omschrijven, kortom…

.. het gevoel van een huis en een thuis is geboren, wij zijn thuis!

Liebe Grüße van ons,

Hans en Connie


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.