fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Emigratieblog

Emigratieblog: Hans en Connie verhuizen naar de Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena behoort tot een van de favoriete regio’s van Oostenrijk TV. Hoe leuk is het dan, dat twee van onze volgers nu naar deze regio gaan verhuizen? En wel naar het dorp Berwang. Volg jij ook hun avonturen?

Servus!

17 juni 2020..Het is feest vandaag want na ruim een jaar wachten hebben wij Hans en Connie, vandaag eindelijk ons koopcontract getekend! We kunnen de verhuisdozen gaan inpakken. Op 13 juli aanstaande staat de transporteur voor onze deur in Abcoude en op 15 juli trekken wij in ons huis in het prachtige Berwang, Haus Bettina!

Vorig jaar mei hebben wij het huis onder voorbehoud gekocht. Door het vergunnen van het huis en daarboven op de ontdekte kanker eind vorig jaar bij Hans heeft het even geduurd voordat we konden tekenen. De vergunningen zijn rond en Hans is in fysieke opbouw na de operatie en beetje bij beetje komt zijn energie terug. Net op tijd 😉!

Een aantal jaar geleden zijn we verliefd geworden op Berwang. Berwang is het hoogste dorp in de Tiroler Zugspitz Arena. Het is nog een typisch Oostenrijks dorp met de nog daarbij behorende vriendelijkheid en zonder de massa toerisme. Vanaf dag één voelden wij ons daar thuis. Wij waren op zoek naar een huis waar we met behoud van de Oostenrijkse sfeer modernisering kunnen doorvoeren en het liefst op loopafstand van allerlei activiteiten.

Na wat panden bekeken te hebben zijn we gevallen voor ons huis, Haus Bettina. Een prachtige authentiek Bauernhaus van ruim 200 jaar oud middenin het dorp en op loopafstand van 2 pistes en de andere activiteiten. Voor ons een droomplek.

Ook wij van Oostenrijk TV hebben Berwang al verkend!

De komende maanden zal in teken staan van verbouwen. We hebben door de lange wachttijd wat voorbereidingen kunnen doen echter hangt en staat alles met de beschikbaarheid van mensen en bedrijven. We weten dat niets kan zonder planning en dat niets gaat volgens planning. We gaan het beleven.

Wil jij ons typisch “Ik Vertrek” verhaal zonder camera volgen? Wij mogen van Oostenrijk TV een blog schrijven zodat je op de hoogte blijft, daar zijn wij hen heel dankbaar voor! Uiteraard gaat eerdaags onze eigen FB pagina en website de “lucht” in.

Voor nu…gaan we eerst genieten van het hoogtepunt van vandaag.
We leven, we vieren, we genieten!

Liebe Grüße und Bis Bald,

Conny & Hans

P.s. meer weten over deze vakantieregio? Check dan al onze afleveringen uit de Tiroler Zugspitz Arena! 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.