fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Der Geheimtipp

Spectaculaire Klettersteig onder een waterval in Ehrwald

Ik blijf me elke keer verbazen over alle mooie plekken in de Tiroler Zugspitz Arena. We zijn hier nu al een aantal keer geweest, maar ook deze keer ontdekten we weer nieuwe plekken. Zo werden we meegenomen naar een spectaculaire klettersteig vlakbij Ehrwald. Niet zo spectaculair door z’n moeilijkheid, maar vooral door z’n schitterende uitzichten.

Klettersteig en abseilen, maar dan achter een waterval!

Deze klettersteig vind je namelijk bij, naast, onder en langs de mooie Häselgehr waterval vlakbij Ehrwald in de Tiroler Zugspitz Arena. Wij waren onderweg met berggids Peter van Bergsport Total in Ehrwald.  Bij deze sportzaak kan je harnas, klettersteig-set én een gids huren die je naar de waterval brengt en je alles leert over deze sport.

Ideaal parcours voor beginners

Als je nog nooit eerder een klettersteig hebt gedaan, dan is dit de ideale plek om het te leren. Je vind rondom de waterval verschillende parcours waar je mooi kunt oefenen. En één ding staat vast: ondanks dat het parcours niet super moeilijk is, kan je er wel spectaculaire plaatjes schieten. De omgeving is namelijk schitterend zoals je op de foto’s kunt zien. Het rondje onder de waterval door kan je binnen een half uur doen. Maar het leuke hier is dus dat je het rondje zo vaak kan doen als je wil en ook op andere plekken kan oefenen. Daarom noemen ze dit ook een ‘kletterpark’, je hebt hier genoeg mogelijkheden om de klimsport onder de knie te krijgen.

Abeilen & flying fox

Naast dat je kan oefenen met het klimmen, kan je hier ook leren abseilen. Aan het einde van het parcours is een mooie wand waar onze gids Peter het abseilen uitlegd. Ik heb het al wat vaker gedaan, maar het blijft een lekker gevoel om aan zo’n touw naar beneden te huppen. En dan, als kers op de taart, maakte Peter ook nog een flying fox voor ons. Ofwel: een tokkelbaan in het Nederlands (rare benamingen eigenlijk hè?!). Vanaf de rots vlieg je over de waterval tot aan de andere kant. Spectaculair!

Hoe werkt een klettersteig?

Het principe van een klettersteig is vrij simpel Je hebt een heupharnas om en daar aan vast zit een klettersteig-set. Dit is een veiligheidslijn met twee carbines er aan vast. Langs de rotswand is een metalen draad vastgemaakt met om de paar meter een haak in de rots. Je start met beide carbines aan de metalen draad en begint daarna te klimmen. Als je bij een haak in de rots aan komt dan hang je de carbines één voor een om. Zorg er altijd voor dat in ieder geval één carbine vast zit aan de metalen draad, zo ben je altijd gezekerd. Op deze manier leg je het hele parcours af!

 

Meer Geheimtipps in de Tiroler Zugspitz Arena

Ondanks dat de Häselgehr waterval vlak langs de weg richting Garmisch ligt, valt de waterval nauwelijks op. Laat staan dat je er achter komt dat hier een schitterende klettersteig ligt. Daarom is deze klettersteig wat ons betreft een echte Geheimtipp. Ben je op zoek naar meer Geheimtipps in de Tiroler Zugspitz Arena? Bekijk hier de bestemmingspagina en check alle andere video’s!

Mocht je nou al bekend zijn met het klimmen van een klettersteig en heb je zin in een spectaculaire uitdaging, bekijk dan eens de Drachenwand in de Salzkammergut. Een schitterende klettersteig die Wouter en ik zo’n twee jaar geleden deden.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.