fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Mountaincarts & zomerrodelbaan in Biberwier

Wat een geweldige dag in de Tiroler Zugspitz Arena! We kunnen niets anders zeggen dan dat we enorm veel plezier hebben gehad met de mountaincarts en zomerrodelbaan in Biberwier. Wat een snelheid. Wat een pure actie! Heb jij dit wel eens gedaan?

De Marienberg in Biberwier = actieberg

Biberwier en de Marienberg kenden we alleen nog uit het pikkedonker toen wij ooit mee mochten rijden als pistenbully co-piloot. Tijd dus voor een bezoek overdag en dat op een schitterende zonnige zomerdag. Wauw, wat is het hier mooi! Hier zijn een paar fantastische activiteiten te doen – zeker als je van snelheid houdt. Met de mountaincarts en zomerrodelbaan in Bibierwier kan je je namelijk meerdere uren uitstekend vermaken. (En dan heb je ook nog de Mountainrollers trouwens!)

Racen als Super Mario en Luigi in de Mountaincarts

Bij het dalstation van de Marienberg kan je de Mountaincarts huren. Voor dat de race kan beginnen zit je eerst een tijdje in de liften. De start ligt namelijk op goed 1700  meter hoogte. Eenmaal boven kan het avontuur dan beginnen… 3, 2, 1 loooos gehts!

Het racen in de Mountaincarts doet ons een beetje denken aan het spelletje Mario Kart. Hoge snelheid, driften door de bochten, slippen. Heerlijk gewoon om achter elkaar naar beneden te crossen. En zeg nu eerlijk, lijken wij zo niet een beetje op Super Mario en Luigi? 😉

Speciale baan voor de Mountaincarts

De route die je aflegt is ongeveer 4 kilometer met een hoogteverschil van zo’n 700 meter. Het eerste gedeelte cross je op een typische grindbergweg naar beneden. Hier kan je goed snelheid maken en lekker driften. Heel stoer wordt het pad echter het laatste gedeelte vanaf het middelstation: een speciaal aangelegd pad voor de Mountaincarts geeft nog net dat beetje extra aan je afdaling!

De speciale baan is wat smaller, steiler en heeft geweldige kombochten. Hier komt het echt op je stuurmanskunst aan. Zigzaggend race je door het bos naar beneden. Geweldig! Helemaal zonder risico is het natuurlijk niet, maar gelukkig is een mountaincart super stabiel en moet je het wel heel bont moet maken wil je uit de bocht vliegen…

Terug in de tijd: de klassieke rodelbaan!

Je ziet ze niet heel erg vaak meer dit soort zomerrodelbanen. Maar hier in de Tiroler Zugspitz Arena  in Biberwier hebben ze er nog eentje hoor! Je weet wel, zo’n witte kombaan slingerend door het landschap met een slee op wieltjes. Ook die moest natuurlijk even uitgeprobeerd worden. Deze rodelbaan is ca. 1,5 kilometer lang en brengt je vanaf het middelstation op hoge snelheid terug naar het dal. Je beslist zelf hoe hard je wilt gaan, want de pook in het midden is de rem. Let wel op dat je niet te hard gaat, want van dit soort banen is bekend dat er wel eens iemand uit de bocht vliegt. Oppassen dus 😉

Mountaincarts en rodelbaan in Biberwier: wat is leuker?

Het heeft beide zijn charme. Maar, als we eerlijk zijn, dan vonden wij de Mountaincarts toch echt leuker. Je bent langer onderweg, hebt tijdens de rit ontzettend veel lol met elkaar en het door de bochten driften is echt heel gaaf. Voordeel is ook dat het mountaincarten eigenlijk altijd kan, terwijl de rodelbaan gesloten blijft als die nat is.

Wat heeft jouw voorkeur?

Meer weten over de Tiroler Zugspitz Arena? Bezoek dan de bestemmingspagina.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.