fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Aflevering 2

De groeten uit… Berwang!

Daar is ‘ie dan: alweer onze tweede aflevering van de nieuwe serie “De groeten uit…!”. In deze serie nemen Valentijn & Pepijn jullie mee naar de leukste bestemmingen in Oostenrijk. Korte video’s van onze trips door heel het land. Deze week zijn Valentijn en Pepijn in het skigebied Berwang in de Tiroler Zugspitz Arena onderweg. De groeten!

Een weekend naar de Tiroler Zugspitz Arena

In de vorige aflevering zag je hoe wij Lermoos ontdekten. In deze tweede aflevering zijn wij op bezoek in Berwang.  Tot nu toe bevalt de Tiroler Zugspitz Arena ons meer dan prima. Het is erg leuk om steeds een nieuw gebied te kunnen ontdekken. Goed, Berwang dus. Vanuit Berwang ben je in no-time in de verschillende gebieden van de Tiroler Zugspitz Arena dus het was voor ons een uitstekende uitvalsbasis om deze regio te ontdekken. Wat ons trouwens meteen opvalt in Berwang is dat bijna alle accomodatie Ski in & Ski out is. We hadden trouwens ongelofelijk veel sneeuw.

Skigebied Berwang in de Tiroler Zugspitz Arena

Net als eigenlijk alle skigebieden van de Tiroler Zugspitze Arena is het skigebied Berwang een overzichtelijk skigebied. Ideaal voor families eigenlijk. Vanuit het dorp brengen verschillende liften je omhoog naar de pistes. Het leuke van het gebied is dat je hier in een Skischaukel bent; zo ski je ook eenvoudig naar de dorpen Rinnen en Bichlbach. Het skigebied Berwang is met ruim 35 kilometer piste het grootste skigebied van de regio. Genoeg afwisseling dus. Als je je accommdatie in het dorp Berwang hebt, dan zit je eigenlijk altijd ski in & ski out, of echt heel erg dichtbij de pistes! Dat is wel zo prettig natuurlijk.

Bakken met sneeuw en supergave avondwandeling

Onze dag in Berwang stond in het teken van sneeuw. Heel veel sneeuw. In de ochtend op de piste hadden wij nog geluk en was het ietsje opgeklaard, maar al snel dwarrelden de eerste sneeuwvlokken weer naar beneden. Het zicht bleef goed, omdat je in het skigebied Berwang eigenlijk altijd tussen de bomen skiet. Na onze skidag gleden wij eenvoudig terug naar ons Hotel Singer . Een prachtig hotel trouwens! In de loop van de dag begon het alsmaar harder te sneeuwen. Echt hard. We konden het niet laten en hebben nog even een avondwandelingetje door het dorp gemaakt. Op veel plaatsen waren de sneeuwmuren hoger dan 2 meter. Echt geweldig.

Hoe hoog ligt Berwang en is het skigebied Berwang sneeuwzeker?

Het dorp Berwang ligt op 1342 meter hoogte en de hoogste lift gaat tot 1740 meter hoogte. De Tiroler Zugspitz Arena ligt echt tegen de Duitse grens aan. Dit zorgt dat de sneeuwbuien uit het noorden als eerste in de regio neerdwarrelen. Een groot deel van het skigebied is ook nog eens kunstmatig besneeuwd. Al met al biedt dit een prima sneeuwzekerheid voor de regio! En uiteraard ben je in het dorp op 1342 meter eigenlijk altijd in de sneeuw. En zoals jullie zien, wij hadden in ieder geval bakken met sneeuw dit weekend, het hield maar niet op!

Is Berwang leuk?

Dát is natuurlijk de vraag na onze ervaring in Berwang. Ook dit gebied moet het niet hebben van de vele pistekilometers of z’n extreme hoogte. Maar afwisseling heb je hier zeer zeker! Dankzij de Skischaukel heb je steeds nieuwe uitzichten en ski je in heel afwisselende landschappen. Wij houden wel van een beetje afwisseling! En ook voor het skigebied Berwang geldt dat je skipas geldig is in de gehele Tiroler Zugspitz Arena. Genoeg te beleven dus, ook voor gevorderden.

In onze volgende aflevering zijn wij op pad in in Ehrwald, dus hou onze kanalen in de gaten. De groeten! Nog meer informatie over deze regio vind je op onze bestemmingspagina of op de website van de Tiroler Zugspitz Arena.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.