fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

De groeten uit...!

Winterse ‘huttentocht’ bij de Ehrwalder Almbahnen

Jullie weten het inmiddels: wij waren in de Tiroler Zugspitz Arena. Vandaag alweer onze derde aflevering van “De groeten uit…!”. In deze serie nemen Valentijn & Pepijn jullie mee naar de leukste bestemmingen in Oostenrijk. Korte video’s van onze trips door heel het land. Deze week neemt Pepijn je mee op Hüttenrally in het skigebied Ehrwald. De groeten!

Op verkenning…uh Hüttenrally in Ehrwald!

Eigenlijk hadden wij gewoon het skigebied Ehrwald willen verkennen, net als wij al deden in Lermoos en Berwang. Maar het Oostenrijkse bergweer besliste anders! Zoals jullie al weten was ons weekend in de Tiroler Zugspitz Arena diep winters met heel veel sneeuw. Zo ook onze dag in Ehrwald. Alleen dit keer ook met een vrij stevige wind waardoor het overgrote deel van de liften helaas niet kon openen. En tja, wat doe je dan? Gelukkig zijn er in het skigebied Ehrwald heel veel gezellige hutten en dus werd het vandaag een Hüttenrally!

Skigebied Ehrwald in de Tiroler Zugspitz Arena

Het skigebied Ehrwalderalmbahn bestaat uit een kleine 30 kilometer piste. Een overzichtelijk gebied en met voornamelijk blauwe pistes en daarmee ideaal voor families of de beginnende wintersporter. Een paar rode pistes en één zwarte voor wie echt wat uitdaging wil vind je hier natuurlijk ook. Je ziet het ook aan het type wintersporter dat hier komt: voornamelijk gezinnen.

Voor ons vandaag dus geen verkenning door het skigebied. De eerste paar uur was namelijk alleen de gondel vanuit het dal geopend. Een lange gondel met één hele mooie en lange blauwe piste. En ons geluk vandaag: aan deze pistes liggen een paar hele gezellige en verschillende hutten. Op verkenning dus!

Skihutten in Ehrwald

Het skigebied Ehrwald heeft veel gezellige skihutten. En wat een geluk dat er ook een paar langs de enige geopende piste van vandaag liggen. We beginnen met onze Hüttenrally in het Tirolerhaus. Hier bestellen we een heerlijke Tiroler Brettljause. Jammie! Het Tirolerhaus is trouwens een vrij nieuwe hut. Op en top modern, maar wel met de gezellige Oostenrijkse sfeer. Snelle bediening ook. En oja, hele bijzondere toiletten (dat moet je zelf maar gaan bekijken! 😉 ). We vervolgen onze tocht over de dalafdaling en onze tweede stop is de Gangerhofer Hütte. Een wat meer traditionele berghut waar we een lekkere Hauswurst eten en natuurlijk een schnapsje krijgen!

Ondertussen is de Ganghofer stoeltjeslift ook geopend en maken we één lekkere afdaling waar we zelfs nog een paar stukjes verse poedersneeuw vinden. Vervolgens skiën we het laatste stukje naar het dalstation en genieten we van een lekker laatste drankje. Glühwein erbij en even nagenieten van een gezellige dag.

Wat vonden wij van Ehrwald?

Dat is natuurlijk een beetje lastig te vertellen aangezien we maar een klein deel van het skigebied hebben gezien. Hoe dan ook, één ding weten we in ieder geval zeker: er zijn genoeg gezellige berghutten om lekker te eten en te drinken! De dalafdaling is daarnaast echt een droom voor beginners: lekker breed, lang, maar niet te steil. Door de bossen heen is het mooi skiën en het moet er echt schitterend zijn met mooi weer. Het skigebied ligt letterlijk tegen het machtige bergmassief van de Zugspitze aan. Af en toe krijgen we al een voorproefje te zien door de wolken, maar het meeste blijft verborgen. Al met al een leuk gebiedje en we zijn blij om er terug te komen komende zomer. De groeten!

Nog meer informatie over deze regio vind je op onze bestemmingspagina of op de website van de Tiroler Zugspitz Arena. Onze andere afleveringen uit de regio al gezien? We waren ook in Lermoos en Berwang! 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.