fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Zo ziet de winter in de diep versneeuwde Tiroler Zugspitz Arena er uit

Yes! Ook deze winter mochten we weer op pad in de Tiroler Zugspitz Arena. Het begint inmiddels echt een beetje als thuiskomen te voelen, aangezien we hier ook de afgelopen zomer al langs zijn geweest. Vorig jaar waren we in Berwang, skiede we een dagje in Lermoos en ging ik mee als co-piloot op de pistenbully. Dit jaar mochten we naar Ehrwald en hebben we vanuit daar een weekend lang heel gave dingen mogen doen. Op zoek naar afwisseling? De Tiroler Zugspitz Arena in de winter is wat ons betreft een aanrader!

Een weekend lang Tiroler Zugspitz Arena in de winter

Wat doe je een weekend lang in de Tiroler Zugspitz Arena? Wat niet zou ik haast zeggen, want er is hier zo ontzettend veel te doen dat een weekendprogramma snel gevuld is. Naast dat je kan skiën in verschillende skigebieden, wilden wij dit weekend juist deze regio ook eens op een andere manier beleven. Want zeg nou zelf, wintersport is toch juist leuk omdat je zo ongelofelijk veel afwisseling in een vakantie kunt hebben? En dat geldt zeker voor deze regio… man man man het weekend was veel te snel om!

De Tiroler Zugspitz Arena lag er tijdens ons weekend fantastisch bij!

Valentijn gaat bij -20 graden de Zugspitze op….brrrrr!

Afgelopen zomer ging Pepijn naar de top van de Zugpitze. Waar hij dat in korte broek kon, was daar voor mij niet aan te denken. In de winter de Zugspitze op is een belevenis voor niet-skiërs. Hoewel, aan de Duitse kant op de berg ligt nog het skigebied Zugspitze en dat is natuurlijk ook gewoon geopend, maar dat was niet het plan voor vandaag.

Het was mooi weer en ik had me na het zomerse bezoek van Pepijn ingesteld op veel mensen boven. Dat viel mee, want het was opvallend rustig. Al schijnt dat in de winter vaker het geval te zijn. Eigenlijk alleen maar beter dus om in de winter eens van het uitzicht te genieten. Alleen al de rit met de lift naar boven is een belevenis: je zweeft werkelijk over het landschap en hebt naar alle kanten een geweldig uitzicht. Boven aangekomen was letterlijk alles bevroren. Alles. Van rotsen, de liftpalen tot de binnenkant van het bergstation. Heel bijzonder zo.

Alles bevoreren, maar wat een uitzicht!

Pepijn ontdekt skigebied Wetterstein in Ehrwald

Die kunnen we ook weer afvinken: het Wetterstein skigebied direct in Ehrwald. Klein maar fijn en echt ideaal voor beginnende families. Een moderne stoeltjeslift brengt je comfortabel en snel naar boven en dan is het genieten van een brede blauwe piste tussen oude houten hutjes door. Wie tussen de familievriendelijke blauwe pistes liever even wat meer actie wilt, die wisselt snel naar de andere kant van het Wetterstein skigebied waar een heerlijke zwarte piste ligt. Het is trouwens best indrukwekkend skiën zo direct onder de rotswand van de Zugspitze!

In de avond zijn we trouwens gaan rodelen op de Ehrwalder Alm. Heb je die aflevering al gezien?

Diep winters onder het rotsmassief van de Zugspitze!

En we gingen ook nog sneeuwschoen- en lamawandelen

In de Tiroler Zugspitz Arena heb ik voor het eerst de sneeuwschoenen ondergebonden. Nooit eerder gedaan, maar het heeft me positief verrast. Skiën is mijn lust en mijn leven, maar ik hou ook van rust. Op de piste is de rust nog wel eens ver te zoeken natuurlijk. Om wele even de stilte van de mooie natuur op te zoeken is sneeuwschoenwandelen echt een aanrader. Een diep winters bos heeft natuurlijk ook iets bijzonders. Daar uren doorheen lopen is heerlijk rustgevend. Je hoort niets en neemt de natuur en rust volledig in je op! Het is wel aan te raden om een gids te boeken, want ook voor sneeuwschoenwandelen geldt dat je buiten de piste bent en er dus lawinegevaar is.

Pure stilte: sneeuschoenwandelen!

Terwijl ik aan het sneeuwschoenwandelen was is Pepijn op pad gegaan in Biberwier. Daar kan je een heuse Lamawandeling maken. Ja lach er maar om! Maar het is echt waar. Voor de gelegenheid trok Pepijn zijn Lama-trui uit Peru weer even aan…. meer van het Lamawandelen zie je in onze aparte aflevering. Kijken dus!

Hoe schattig is dit?!

Ons weekend in de Tiroler Zugspitz Arena zit er weer op. We hebben genoten, veel verschillende dingen gedaan en de regio ook eens op een andere manier mogen zien. We hebben nu al zin in de zomer als we hier opnieuw terug zijn!

Ben jij nou ook zo gek van de Tiroler Zugspitz Arena? Of heb je vragen over ons bezoek? Laat het ons weten!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.