fbpx
Logo
Menu sluiten

Met een bank de berg op

Wereldrecord in de Tiroler Zugspitz Arena

Donderdag 27 augustus 2020 was het precies 200 jaar geleden dat de top van de Zugspitze voor het eerst werd bereikt. In de Tiroler Zugspitz Arena hebben ze daar op een wel heel bijzondere manier bij stil gestaan: om dit te vieren is er namelijk een heus wereldrecord verbroken!

Het wereldrecord in de Tiroler Zugspitz Arena

Het record dat verbroken moest gaan worden, is een bijzonder record. Het zwaarste meubelstuk dat een berg is opgedragen en ter plaatse opgebouwd is. Tja, je moet er maar op komen! De Tiroler Zugspitz Arena is de uitdaging aan gegaan en heeft een berggids samen met een ‘Influencer‘ uit de regio op pad gestuurd. In twee dagen tijd hebben zij vanuit Ehrwald een houten bank de Zugspitze op moeten dragen.

Twee dagen lopen met meer dan 10 kilo op je rug

Ga er maar aan staan. Vanuit Ehrwald de Zugspitze op lopen is namelijk een behoorlijke tocht. (Onze Anneke deed het deze zomer al!). Er worden 2145 hoogtemeters afgelegd en dat allemaal met een meer dan 10 kilo zware bank op je rug.

Maar op de top is het dan allemaal waard. De bank is in elkaar gezet, de foto’s zijn gaaf en je daalt een record rijker weer af: het wereldrecord in de Tiroler Zugspitz Arena is verbroken. Missie geslaagd! En natuurlijk gefeliciteerd…volgende keer doen wij mee đŸ˜‰

Check onderstaand de indrukwekkende foto’s. Zou jij het durven?


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geĂ¯nteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.