fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Een belevenis

Zomersneeuw in de Tiroler Zugspitz Arena

Het weer is niet te voorspellen. En al helemaal niet in de bergen. Tijdens onze draaidagen in de Tiroler Zugspitz Arena overkwam het ook ons; een echte regendag. Wat nu? De Zugspitze is met bijna 3000 meter erg hoog, zou het er sneeuwen? Ja! En dus gingen wij omhoog opzoek naar de zomersneeuw.

Zomersneeuw in Oostenrijk

Hoog in de bergen kan het het gehele jaar sneeuwen. En ja, ook in de zomer. Zo kan het zomaar gebeuren dat je de ene dag nog met 30 graden aan een mooi bergmeer ligt te zonnen en dat je de volgende dag dik ingepakt een sneeuwballengevecht houdt. Zomersneeuw is wat dat betreft een belevenis die je eigenlijk eens mee moet maken.

Diep winter op de top van de Zugspitze

Ben je dan in de zomer in Oostenrijk, dan is het natuurlijk super wanneer je op zo’n moment ook gemakkelijk de zomersneeuw kunt bereiken. Ook dan zit je in de Tiroler Zugspitz Arena helemaal op de juiste plek. De Tiroler Zugspitzbahn brengt je vanuit Ehrwald namelijk supersnel tot liefst 2962 meter hoogte. En daar kom je dan echt even in een totaal andere wereld.

Tijdens ons bezoek in de zomer van 2020 overkwam het ons ook. Regen, regen, regen. Wij blij dat we de Zugspitze op konden. We kwamen in een totaal andere wereld. Ruim 30 centimeter verse zomersneeuw. Al het personeel was in de weer met sneeuwscheppen en sneeuwschuivers. En natuurlijk gooiden we ook even een sneeuwballetje…lijkt jou dit ook wat?

Snel terug naar de echte zomer…!

Los van de belevenis, gelukkig duurt zomersneeuw nooit lang. Meestal is het een dag – hooguit twee – dat zo’n koufront over Oostenrijk trekt. En gelukkig maar, want in de zomer willen we toch liefst mooi weer, zon en aangename temperaturen. Vaak keert die snel terug met dan prachtige vergezichten en nog wat witte bergtoppen. En dan is het weer tijd voor al het moois dat Oostenrijk te bieden heeft. Benieuwd dat de Tiroler Zugspitz Arena jou in de zomer nog meer te bieden heeft? Bekijk dan onze bestemmingspagina met heel veel leuke tips uit deze fantastische vakantieregio.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.