fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De tips van Valentijn

5 Vakantietips Zell am See – Kaprun

Ga je op vakantie naar deze vakantieregio? Dan heb ik vijf vakantietips in Zell am See – Kaprun voor je! Zelf woon ik hier en dus heb ik de afgelopen jaren mooi de tijd gehad om de regio perfect te ontdekken. Wellicht niet helemaal objectief dus, maar wel vijf echte aanraders voor je vakantie hier. Komen ze:

Vakantietip 1: Je eerste 3000’er beklimmen

Zell am See – Kaprun grenst aan het nationale park Hohe Tauern en daar vind je de hoogste bergen van Oostenrijk. Echte bergen van 3000 meter en hoger. Hoe stoer is het om thuis te komen en je vrienden te vertellen dat je zo’n hoge berg beklommen hebt? Dat kan je als de eerste van mijn vijf vakantietips in Zell am See – Kaprun onder begeleiding van een echte berggids veilig doen. De Kitzsteinhorn (3202 m) is dan ook de perfecte berg om je eerste 3000’er te beklimmen. Een relatieve korte klim van slechts 200 hoogtemeters en dan sta je daar: WAUW! Wat een uitzicht. En omdat de klim relatief kort is, hoef je nou ook weer niet een super goede conditie te hebben. Ideaal dus en wat mij betreft een echte ‘Must do’ als je hier op vakantie bent! Deze tip heb ik ook voor je getest in een aflevering van onze serie ‘Geheimtipp‘.

Vakantietip 2: Bootje varen op de Zellersee

Een meer in de bergen heb je niet overal. En dus gaat mijn tweede van de vijf vakantietips in Zell am See – Kaprun natuurlijk over de Zellersee. En ik raad je aan om eens het meer op te gaan met een boot. Dat kan met de grote rondvaartboot MS Schmittenhöhe, of heel knus met een klein elektrobootje. Vanaf het water zijn de bergen voor mij namelijk nóg een beetje mooier. Deze tip heb ik ook voor je getest in onze aflevering ‘De groeten uit… Zell am See – Kaprun‘.

Vakantietip 3: E-Motorcrosspark Schmitten

Dit heb je niet overal en daarom is dit voor mij nummer drie van mijn vijf vakantietips in Zell am See – Kaprun, want op de Schmittenhöhe kan je iets heel bijzonders doen. Motorcrossen op E-motoren. Nu denk je vast: ‘E-motoren dat kan niet leuk zijn…’. Nou, dan wordt het tijd dat je hier eens op zo’n motor stapt, want wat hebben die dingen een power! Zodra je ook maar iets gas geeft schiet werkelijk de motor onder je vandaan. En dan heb ik nog geen eens standje turbo uitgeprobeerd (dat was mij als onervaren motorrijder toch net wat te riskant). Maar hou jij van actie en wil je een keer wat anders tijdens je vakantie? Het E-motorcrosspark vind je bovenaan de AreitXpress. Doen! Deze tip heb ik ook voor je getest in een aflevering van onze serie ‘Geheimtipp‘.

Vakantietip 4: De stuwmeren van Kaprun

Waanzinnig mooi! Belevenis! Vakantie in deze regio zonder een bezoek aan de Hochgebirgsstauseen Kaprun gebracht te hebben, kan eigenlijk niet. Hoog boven Kaprun liggen twee stuwmeren en dat op de grens van het nationale park Hohe Tauern is een bijzondere combinatie. Aan weerszijden van de meren schieten de 3000’ers uit de grond, bedekt met prachtige gletsjers. Dit is een adembenemend mooi plaatje en daar rondom is natuurlijk weer van alles te beleven. Dat begint al met de tocht naar de stuwmeren. Aan het einde van Kaprun wordt je opgepikt door een bus die je door smalle tunnels omhoog rijdt tot bij een wel heel bijzondere lift. Deze ‘Schrägaufzug’ (vrij vertaald: scheve lift) is een groot plateau dat heel steil de berg omhoog wordt getrokken. Zo’n bijzonder liftje kom je niet vaak tegen! Eenmaal boven stap je weer een bus in die je dan nog tot op ongeveer 2000 meter hoogte brengt aan de voet van de Mooserboden Stausee. Vanaf hier gaan meerdere schitterende wandeltochten weg, maar kan je ook een rondleiding krijgen in de stuwdam of gewoon op het terras genieten van het uitzicht. Kortom: genoeg te doen!

Copyright: Verbund/Johannes Heuckeroth

Vakantietip 5: De skigebieden

Je komt natuurlijk ook naar Zell am See – Kaprun voor de goede skigebieden en het hele lange winterseizoen. Dat begint al in de herfst in het gletsjerskigebied Kitzsteinhorn. Dit gebied biedt ruim 41 km sneeuwzekere pistes en heeft voor ieder wat wils. Zelfs op deze grote hoogte zijn de liften inmiddels super modern. Naast de Kitzsteinhorn ligt er in Kaprun ook nog de Maiskogel. Deze twee gebieden zijn vanaf het winterseizoen 2019/20 ook nog eens aan elkaar verbonden. De Maiskogel biedt nog eens 20 km familievriendelijke pistes. Het grootste gebied is de Schmittenhöhe boven Zell am See. Hier ligt ruim 80 km aan pistes met een onder andere een paar heerlijke zwarte pistes. Een fijn gebied waar ik graag kom! En binnenkort ski je hier ook nog eens zo naar Saalbach, die verbinding is op komst. Kortom: kom zeker ook een keer in de winter!

Kortom: jij weet wat je af kunt vinken tijdens je vakantie in Zell am See – Kaprun! Laat je me weten welke van mijn 5 vakantietips in Zell am See – Kaprun jij uitgeprobeerd hebt?

Veel plezier!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.