fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Op avontuur in Goldegg am See

Afl. 4 – Terug in de tijd in Schloss Goldegg

Deze zomer zijn wij veel onderweg geweest in het pittoreske Goldegg am See. In de eerste aflevering ontdekten wij de regio te voet en te fiets. In de tweede aflevering namen we een verfrissende duik in de Goldegger Moorsee en in de derde aflevering testten wij de schitterende Golfbaan. In deze laatste zomerse aflevering vanuit Goldegg gaan we terug in de tijd en bekijken we Schloss Goldegg van binnen!

Schloss Goldegg: historisch kasteel uit de 14e eeuw

Als je in Goldegg bent kun je er niet omheen: het schitterende oude kasteel aan de voet van de Goldegger Moorsee. Vanuit de hele omgeving is het kasteel te herkennen. Vroeger was de belangrijkste taak van het kasteel om de wegverbinding tussen het Pongau en het Pinzgau te bewaken.

Ga terug in de tijd: ontdek de geschiedenis

Ben je in de buurt, neem dan zeker ook even een kijkje binnen in het kasteel. Wij zijn met onze camera’s ook naar binnen gegaan en hier ontdek je nog veel meer over de geschiedenis van het kasteel en de regio. Een echte aanrader voor families, zeker ook als het een keer wat minder goed weer is. Meer informatie over Schloss Goldegg en de openingstijden lees je hier.

Centrum voor cultuur in het Pongau

Het kasteel ziet er niet alleen indrukwekkend uit, het is ook nog eens een belangrijk centrum voor cultuur voor de hele regio. In het kasteel zijn vele seminars bij te wonen over thema’s als gezondheid en levensvreugde. Ook vinden er vele events plaats als concerten, theater, cabaret en lezingen.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.