fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Alle ins & outs

Ski Plus City Pass Stubai Innsbruck

Met de Ski Plus City Pass hebben het Stubaital en Innsbruck iets unieks in handen. Waar ter wereld vind je zo’n sterke combinatie van fantastische wintersportmogelijkheden én een veelzijdig cultureel en stedelijk aanbod? Alles wat je wil weten over de Ski Plus City Pass lees je hier!

13 Skigebieden in de Ski Plus City Pass

Met de Ski Plus City Pass heb je toegang tot maar liefst 13 verschillende skigebieden rondom Innsbruck en in het Stubaital. In totaal hebben de gebieden 291 kilometer piste en 111 kabelbanen. Een aantal van deze 13 skigebieden hebben wij al geprobeerd: het Kühtai, Axamer Lizum, Muttereralm en de Patscherkofel. Uiteraard heb je met deze pas ook toegang tot bijvoorbeeld de Nordkette, de Stubaier Gletscher en Schlick 2000. Het complete overzicht van de skigebieden vind je hier.

Het echte Ski + City gevoel beleef je in Innsbruck

22 Bezienswaardigheden en attracties met dezelfde pas

Skipassen met toegang tot verschillende skigebieden, dat zie je wel vaker. Maar de combinatie met 22 bezienswaardigheden en attracties dát is echt uniek. ‘s Ochtends skiën op de Patscherkofel en ‘s middags een bezoekje brengen aan de Hofburg? Geen probleem. Onderdompelen in de wereld van de Swarovski Kristallwelten en dan ‘s middags nog een paar afdalingen op de Nordkette? Het kan allemaal met de Ski Plus City Pass.

Met de pas heb je bijvoorbeeld ook toegang tot de Alpenzoo (dierentuin van Innsbruck ), de stadstoren in het centrum, de bijzondere Hofkirche en de Bergisel Olympische skischans. Het overzicht van alle bezienswaardigheden vind je hier.

Gratis openbaar in de hele regio

Alsof 13 skigebieden en 22 bezienswaardigheden nog niet genoeg zijn: je kunt ook gratis gebruik maken van al het openbaar vervoer in de regio met deze Ski Plus City Pass. Dat is wel zo handig, want dan kan je de auto lekker laten staan.

Overnacht je bijvoorbeeld in het centrum van Innsbruck? Dan ben je met een paar minuten lopen al bij de Hungerburgbahn die je naar de Nordkette brengt. Of met de bus ben je binnen 15 minuten bij het dalstation van de Patscherkofel of de Muttereralm. Kortom: lekker flexibel.

Uitzicht vanaf de Muttereralm op de stad

Wat kost de Ski Plus City Pass

Zal wel duur zijn zeker zo’n pas met zo’n groot aanbod? Nope, valt mee. Eigenlijk is de pas niet of nauwelijks duurder dan een gewone skipas in de grotere skigebieden! De pas is beschikbaar vanaf 2 dagen. Volwassenen betalen voor 2 dagen € 117 en € 284 voor 6 dagen (prijzen 2021/2022). Kinderen betalen ongeveer de helft! Een compleet en actueel overzicht van de prijzen van de pas vind je hier.

Ski Plus City serie op Oostenrijk TV

Het zal je misschien niet verbazen, maar wij zijn in ieder geval enthousiast over dit concept. Daarom hebben we er maar een nieuwe serie met toffe afleveringen van gemaakt! Bekijk de afleveringen op deze pagina en laat ons weten wat je van de pas vindt!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.