fbpx
Logo
Menu sluiten

Weg met de maatregelen!

Oostenrijk laat meeste maatregelen vallen

Eindelijk is daar het verlossende bericht: ook Oostenrijk gaat de komende dagen/weken verreweg de meeste maatregelen laten vallen. De belangrijkste maatregelen voor ‘ons’ als wintersporters:

Per 19 februari: overal waar de 2G regel geldt (genezen/gevaccineerd) wordt deze vervangen door 3G (genezen, gevaccineerd/negatieve test). Dus ook voor restaurants, hotels, accommodaties, skiliften, et cetera. Hoe dat actueel nog gecontroleerd wordt lees/zie je hier.

Per 5 maart: het Coronatoegangsbewijs (Grüner Pass) komt volledig te vervallen. Iedereen is weer welkom en heeft overal vrij toegang. Ook het nachtleven opent weer zonder beperkingen.

Wel blijft nog een FFP2 mondkapje verplicht in de supermarkt (alle andere winkels niet), bij post- en bankfilialen en in het openbaar vervoer. Aangezien skiliften officieel onder het OV-vallen gaan wij er op dit moment vanuit dat de mondkapjesplicht in skiliften dus voorlopig nog van kracht blijft.

Opgelet: actueel gelden nog volgende inreisbeperkingen. Er is echter aangekondigd dat in de week van 21 februari ook hier versoepelingen komen. Naar Oostenrijk reizen kan dan op basis van 3G. 

Grotendeels dus erg goed nieuws! Je wintersport nog niet geboekt? Pak de tweede helft van het seizoen dan nog lekker mee zonder (noemenswaardige) maatregelen! Alvast in de stemming komen? Bekijk dan alvast onze nieuwste afleveringen uit Saalbach.

Bron: ORF


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.