fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Kleurrijk tussenseizoen

Een ode aan de herfst in Oostenrijk

Bijna 7 jaar woon ik nu in dit prachtige land en inmiddels verheug ik mij ieder jaar op de herfst in Oostenrijk. De herst in Oostenrijk is namelijk bijna altijd genieten! Waar je in Nederland bij de herfst denkt aan regen en veel wind, denk ik in Oostenrijk aan strakblauwe luchten, prachtige kleuren en zeer heldere uitzichten.

Op veel online platformen lijkt het sinds begin september wel alsof het in Oostenrijk al winter is. We kunnen je geruststellen: het is nog lang geen winter in Oostenrijk! Slechts hoog in de bergen valt al regelmatig wat sneeuw met soms een uitschieter met sneeuw tot onder de 2000 meter. Wij van Oostenrijk TV zijn dan ook nog niet in de winterstemming, maar laten jullie graag de komende tijd nog de schoonheid van de herfst zien!

Herfst in Oostenrijk: een prachtig tussenseizoen

Wat ik zelf zo mooi vind aan de herfst hier, is dat de natuur heel duidelijk laat zien dat het zich langzaam voorbereid op de komst van de winter. De eerste sneeuw valt vaak al – net als dit jaar – in september op de hoogste bergtoppen. De ochtenden zijn vaak al  lekker fris, terwijl de zon toch nog voldoende kracht heeft om het overdag aangenaam warm te maken. Terwijl de almen langzaam een roodbruine gloed krijgen veranderen de groene bomen van kleur en krijg je te maken met schitterende goudgele en oranje berghellingen. Niet voor niets wordt de oktobermaand in Oostenrijk dan ook ‘Der Goldene Oktober’ genoemd. Tel daar de typisch heldere bergluchten bij op en je weet waarom jij in de herfst naar Oostenrijk wilt! Een prachtig tussenseizoen dus. Bovenstaande video van Daniel Hager geeft wat mij betreft een mooie sfeerimpressie van de kleuren die je hier kunt verwachten.

 

Herfstkleuren op de Grossglockner Hochalpenstrasse

Niet alleen mooie natuur, ook veel activiteiten!

De herfst in Oostenrijk biedt niet alleen mooie natuur, maar ook nog ontzettend veel activiteiten mogelijkheden. De herfst is voor de Einheimische hét wandelseizoen bij uitstek. Het is niet te warm, vaak heel stabiel weer (geen onweer!) en de uitzichten rijken ongekend ver. Het is te merken dat de herfst een steeds geliefder vakantieseizoen is. De toerismebranche werkt hier ook aan mee: zo zijn de liften en buitenactiviteiten steeds langer geopend, zijn er speciale herfstaanbiedingen en wordt er flink geïnvesteerd in wellness centra. Het vaak mooie en stabiele herfstweer in deze periode speelt de toerismesector natuurlijk in de kaart.

Herfst in Oostenrijk: ook de start van het skiseizoen

Niet alleen verheug ik me vanwege de mooie kleuren en het vaak mooie weer op de herfst in Oostenrijk. De herfst betekent voor mij ook dat het weer begint te kriebelen om te gaan skiën. En als je dan in Oostenrijk woont heb je het geluk dat de herfst ook de start van het skiseizoen betekent. Vanaf midden september openen namelijk op de gletsjers weer de eerste skiliften. Hoe verder de herfst vordert hoe meer liften en pistes er open gaan en tegen eind oktober zijn de meeste gletsjers in ‘Vollbetrieb’. Heerlijk om warm te draaien voor het aanstaande winterseizoen!

De herfst op Oostenrijk TV

De herfst op Oostenrijk TV wordt leuk! We beginnen met een aantal herhalingen van onze herfstafleveringen van de afgelopen jaren. Toen waren wij onderweg in de vakantieregio Grossglockner-Zellersee en maakten wij een schitterende herfstwandeling naar de Moosalm, gingen we fietsen rondom de Zellersee en reden wij de spectaculaire Grossglockner Hochalpenstrasse waar zojuist de eerste sneeuw was gevallen! Op Instagram houden we je op de hoogte met kleurrijke herfstfoto’s. Kortom; het wordt weer genieten van #hetoostenrijkgevoel in misschien wel de mooiste periode van het jaar! En als afsluiting nog een paar mooie plaatjes…


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.