fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Gastblog

Racen langs rivier de Mur

Oostenrijk is meer dan alleen de bergen en wintersport. Onze gastbloggers Romy en Kevin wonen in de stad Graz en gaan de komende tijd een paar enthousiaste berichten schrijven over de stad en hun avonturen in de omliggende regio, die ook wel de Toscane van Oostenrijk genoemd wordt. In het eerste Blog leerde je Kevin en Romy al een beetje kennen. Doordat de afgelopen weken op Oostenrijk TV in het teken van het Montafon en Lech Zürs stonden, heeft hun tweede Blog even op zich pas op de plaats moeten maken. Maar hier zijn ze weer hoor!

Eind maart was het zover: 22 graden en een lichte Föhnwind waren de juiste ingrediënten voor een prachtige fietstocht langs de Mur! De Mur is een rivier die dwars door Graz stroomt. Hij kent zijn oorsprong in het Salzburger Lungau (Hier was Oostenrijk TV ook al!), stroomt door Slovenië en Kroatië en mondt na 454 kilometer uit bij het Kroatische Legrad in de Drava. Wij hebben geen 454 kilometer gereden, maar zijn een heel eind gekomen. Ben je benieuwd naar ons verhaal? Lees dan rustig verder!

Doordat de Mur midden door Graz stroomt, speelt deze rivier een belangrijke rol in het Grazer stadsleven. Zo kun je zomers heerlijk met je drankje aan de oever zitten en voor de sportievelingen zijn er vele sportactiviteiten, zoals kanoën en raften. Daarnaast loopt er een bijzonder mooie  wandel-, hardloop- en fietsweg precies langs de Mur. Deze weg heet de Murradweg en is een van de beroemdste fietsroutes van Oostenrijk. Aangezien wij graag met de fiets onderweg zijn, hebben wij deze Murradweg uitgekozen voor onze tweede blog. Een fietstocht om nooit te vergeten!

Om 10 uur zijn we per trein naar Bruck an der Mur vertrokken. Dit kleine stadje ligt 60km ten noorden van Graz. Het was even spannend of alles geasfalteerd zou zijn, in verband met de dunne banden van de racefiets. Gelukkig ging dit goed en was het genieten geblazen.

Na een heerlijke cappuccino op het zonnige terras in Bruck an der Mur, vertrokken we richting Graz. Het fietspad gaat licht bergaf tot vlak over rustige boerenweggetjes, waardoor je kunt genieten van de omgeving. Natuurlijk kun je in Oostenrijk niet zeggen dat het zo vlak is als wij in Nederland gewend zijn. Dus af en toe lag een klein klimmetje voor onze neus. Deze ,,Radweg’’ leid je door alle kleine dorpjes langs de Mur, wat het een heel speciale route maakt. Daarnaast kom je verschillende restaurants of “raststationen” tegen, die zeker aan te raden zijn! Wij kozen voor een verkoelend ijsje op het historische plein van Frohnleiten.

Om je heen zijn de bergen redelijk hoog en worden dan langzaam steeds lager. Wanneer je de laatste berg voorbij gereden bent, rijd je terug Graz in. Graz ligt dus aan de voet van de bergen!

Bruck an der Mur ligt er prachtig bij op deze zonnige dag!
Nog even genieten van een ijsje voordat we los gaan!

Kortom: Een prachtige route, veel mooie uitzichten, weinig tot geen verkeer. Eén groot fietspad van Bruck naar Graz.  GEWELDIG!Benieuw naar onze volgende belevenissen? Volg dan de komende tijd onze gastblogs hier op Oostenrijk TV.

Liebe Grüße aus Graz, der GenussHauptstad van de Steiermark!

Romy & Kevin


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.