fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Alternatieve route

De Krimml watervallen zoals je die nog niet eerder hebt gezien

In het lange hemelvaartsweekend bezochten wij de Krimml watervallen. Maar nu een keer anders dan anders. Wij zagen de Krimml watervallen van een kant, waarvan je ze (waarschijnlijk) nog niet vaak gezien hebt. De hoofdroute / toeristenroute gaat rechts van de waterval langs, maar wisten jullie dat je ook links van de Krimml watervalen omhoog kunt?

De alternatieve route langs de Krimml watervallen

De alternatieve route zijn wij op het spoor gekomen dankzij een tip van een Oostenrijkse kennis van ons. Die vertelde ons dat deze route veel mooier is, maar vooral heel veel rustiger. Meestal loop je hier compleet alleen. En dat hebben we ervaren zeg. In plaats van eerst in de rij voor de kassa te staan en daarna tussen de vele toeristen omhoog te lopen, hoefden wij niet langs de kassa en liepen we volledig alleen over een schitterend wandelpad. Een wandelpad dat al sinds de tijd van de Romeinen schijnt te bestaan.

Prachtig bos, weg van de drukte

Dit wandelpad gaat door een prachtig stukje bos en brengt je regelmatig tot op enkele meters van de Krimml watervallen vandaan. Terwijl je aan de overkant de aangelegde uitzichtplatformen vol ziet staan met fotograferende toeristen, ben je hier heerlijk alleen en is het genieten van de rust en het bulderende geluid van de waterval. Let wel op, want deze wandelroute is niet zo strak aangelegd als de toeristenroute. Wel is het een officieel wandelpad.

Niet vergeten je bijdrage te leveren

Via deze route heb je twee keer de mogelijkheid om via een brug over te steken naar de hoofd / toeristenroute. Eén keer net na de ‘Almkiosk 2’ en één keer helemaal bovenaan de waterval. Zo maak je uiteindelijk een leuk ‘rondje om de waterval’, waarbij je via de toeristenroute naar beneden loopt. Eigenlijk kan je via deze route dus gratis naar de Krimml watervallen, want een kassa kom je niet meer tegen. Toch is het wel zo netjes om – zoals via een informatiebord aan je wordt gevraagd – beneden aan de kassa je bijdrage te leveren. Het wandelpad moet immers onderhouden worden. En ach, wat is die € 4,00 entree (Stand: 2019) nou eigenlijk?


Krimml watervallen in de winter: Benieuwd hoe de watervallen er in de winter uitzien? Check hier onze video van afgelopen winter.

Krimml watervallen vanuit de lucht: Benieuwd hoe de watervallen er vanuit de lucht uitzien? Check hier onze video vanuit de lucht!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.