fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Lockdown in Oostenrijk

Zo ziet skiën tijdens de lockdown er uit op de Schmitten in Zell am See

Het zal de meeste liefhebbers van Oostenrijk niet ontgaan zijn, maar sinds 24 december zijn de meeste skigebieden in Oostenrijk weer open. Ondanks dat de meeste skigebieden open zijn, bevinden we ons hier wel in een totale lockdown waarbij alle horeca, accommodaties, niet-essentiële winkels én de grenzen gesloten zijn. Bovendien is het vrijwel onmogelijk op dit moment om überhaupt de Oostenrijkse grens over te komen. Maar als je hier dan wél bent, hoe ziet skiën tijdens de lockdown er uit?

Rond de feestdagen hebben ook wij vakantie en zijn we er regelmatig op uit gegaan om te skiën. Zo ook op onze ‘huisberg’ de Schmittenhöhe in de vakantieregio Zell am See – Kaprun. Hierbij een kort bericht skiën tijdens de lockdown in Zell am See – Kaprun op de Schmittenhöhe. Foto’s zijn van dinsdag 29 december en van vandaag (2 januari).

Dinsdag 29 december 2020: heerlijk zonnetje, rustige pistes

Mooi weer en kerstvakantie is normaal gesproken voor ons eigenlijk reden om de Schmittenhöhe te vermijden. In de vakantieweken is het hier meestal flink druk en al helemaal met mooi weer. Nu tijdens corona durfden we het aan en zijn we toch maar weer eens een kijkje gaan nemen.

Het is stralend weer en de parkeerplaats staat vol met ZE nummerborden van einheimische. Het zijn er zelfs zoveel dat we ons eigenlijk afvragen of al deze locals uit de regio Zell am See – Kaprun normaal gesproken ook skiën of dat ze nu juist méér zijn gaan skiën doordat er geen toeristen zijn? Hoe dan ook, bij de liften is het nog steeds prima te doen.

Bij alle liften zijn keurige aparte wachtrijen gemaakt waardoor je altijd de benodigde afstand kan behouden. Nergens wordt het écht druk bij de liften. Doordat de liften op 50% van hun capaciteit moeten draaien zitten de liften dus halfleeg, waardoor het extra rustig is op de pistes. Normaal gesproken kan bijvoorbeeld de Glocknerwiese of de Breiteckalm een mierenhoop aan mensen worden, dit keer is dat ondenkbaar.

Zaterdag 2 januari 2021: meer liften open, ijzig koud

Eigenlijk dacht ik gewoon lekker uit te slapen vandaag, maar uiteindelijk tóch maar even de piste op gegaan. Het is zonniger dan voorspeld dus de webcams op de Schmittenhöhe zien er prima uit. We starten weer bij de AreitXpress en zien dat er vandaag meer liften open zijn. Ook de Areitbahn II en III en de 3-persoons Sonnkogelbahn zijn vandaag geopend. Waarschijnlijk werd het de afgelopen dagen toch wat drukker dan gedacht bij de liften, dus deze extra capaciteit is erg fijn.

Met zo’n -8 graden op de top is het goed koud. Gelukkig kan je op de Schmittenhöhe jezelf flink warm skiën met de lange afdalingen naar de TrassXpress in het dal. We skiën de Standard en de Trass abfahrt, waar het altijd genieten is van de uitzichten op het meer van Zell am See.

Ook de afdaling richting Viehofen in het dal van Saalbach Hinterglemm is sinds een aantal dagen open dus ook deze proberen we even. Nooit echt een prettige afdaling gevonden, en ook nu valt het tegen. Alleen maar ijzige kunstsneeuw en erg smal. Dat wordt nog wat als dit straks dé verbindingspiste is met het skigebied van Saalbach Hinterglemm!

Skiën tijdens de lockdown in Zell am See – Kaprun: alles onder controle

Zoals je kunt zien, voorlopig alles onder controle hier in Zell am See – Kaprun. Genoeg liften open en geen drukte op zowel de pistes als bij de liften. Over het algemeen ligt het skigebied er hartstikke goed bij en is het wachten tot de grenzen weer open mogen. Ook de afdalingen op de Sonnenalm zijn klaar om geprepareerd te worden en open te gaan. Het is wachten op de toeristen… Laten we hopen tot snel! Voor meer actuele informatie over de situatie hier check de website van Zell am See – Kaprun toerisme.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.