fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Perspectief voor de winter

Skigebieden open vanaf 24 december

Vandaag heeft de Oostenrijkse regering op hun persconferentie bevestigd wat gisteren al via de media naar buiten kwam: de skigebieden mogen openen! Echter, nog niet per direct maar vanaf 24 december.

Langzaam uit Lockdown

Tot 6 december blijft Oostenrijk nog in de huidige lockdown. Dat betekent dat alles gesloten is, behalve enkele noodzakelijke winkels. Vanaf 7 december wordt de lockdown langzaam afgebouwd. Scholen gaan (met beperkingen) weer open en ook de overige winkels mogen weer openen – zij het met een beperkt aantal personen per m2 winkeloppervlakte. Dat is fijn voor de Oostenrijkers en mensen die in Oostenrijk wonen, maar ons interesseren natuurlijk vooral de skigebieden en toeristische faciliteiten.

Skigebieden weten waar ze aan toe zijn: 24 december seizoenstart!

Hoera! De seizoenstart is bekend. Vanaf 24 december mogen de skigebieden weer open. Dan is het maken van alle kunstsneeuw en het aanleggen van de pistes in ieder geval niet voor niets geweest. Druk zal het echter niet worden, want aan een skivakantie is nog niet te denken. De toeristische accommodaties zoals hotels, appartementen en chalets moeten nog gesloten blijven. Skiën rondom de feestdagen is dus echt alleen weggelegd voor mensen die in Oostenrijk wonen of toevallig in Oostenrijk zijn.

Toerisme wordt vanaf 7 januari opgestart

Toeristische accommodaties en restaurants moeten gesloten blijven tot en met 6 januari. Vanaf 7 januari mogen hotels en restaurants weer open en is het de bedoeling het toerisme langzaam weer op te starten. Meer details zijn actueel niet bekend. Concreet betekent dit dat een skivakantie rond de feestdagen er zeker niet in zit. Vanaf de tweede week januari lijkt er een en ander weer mogelijk te zijn. Afwachten dus en hopen op een positief vervolg vanaf dan.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.