fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De Grossglockner Hochalpenstrasse is weer geopend!

Sneeuwmuren op de Grossglockner Hochalpenstrasse 16.05.2021

Het heeft dit jaar wat langer dan normaal geduurd, maar de Grossglockner Hochalpenstrasse is weer geopend! Normaal is het streven de pas op 1 mei te openen, maar door de vele sneeuw en het koude voorjaar duurde het sneeuwruimen dit jaar iets langer. In dit eerste weekend dat de pas geopend is namen wij dan ook meteen een kijkje.

Hoge sneeuwmuren op de Grossglockner Hochalpenstrasse

Ik had goede hoop dat dit jaar zo kort na de opening de sneeuwmuren nog extreem zouden zijn. De sneeuwrijke winter aan de zuidkant van de Alpen en het aanhoudende koude weer met (veel) sneeuw in het hooggebergte sinds half maart moesten wel zijn sporen hebben achtergelaten. En dat klopte. Wat een sneeuw nog!

Vanaf zo’n 1700 meter kwamen de eerste muren van sneeuw en richting het Fuscher Törl werden de muren hoger en hoger. Maar écht indrukwekkend werd het tussen het Fuscher Törl en het Hochtor. De sneeuwmuren waren op sommige plekken zeker 5 – 10 meter hoog. Swipe lekker door de onderstaande foto’s en oordeel zelf 🙂

Murmeltieren komen uit hun winterslaap

Opvallend veel Murmeltieren vandaag op de Grossglockner Hochalpenstrasse. Het was niet lang zoeken, want de schattige beestjes kwamen massaal even een kijkje nemen. Het is duidelijk dat de winterslaap voorbij is en ook de Murmeltieren zich opmaken voor het nieuwe toeristenseizoen 😉 .

Oostenrijk opent toerisme 19 mei!

En wat dat toeristenseizoen betreft; Oostenrijk opent aanstaande woensdag! De lockdown in Oostenrijk is dan definitief voorbij. Benieuwd of jij al welkom bent? Wij schreven dit artikel over de aanstaande opening van het toerisme.

Wij gaan ons in ieder geval opmaken voor een super mooie zomer. Heb je trouwens al gezien dat de eerste zomeraflevering van dit seizoen online staat? Nee? Check dan snel ook nog even ‘De groeten uit…Eben im Pongau!’ (Aanrader 🙂 )


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.