fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Ik wil naar Oostenrijk

Zomervakantie 2021 in Oostenrijk ondanks Corona?

Actueel geldt voor Oostenrijk het reisadvies code oranje en daarmee zijn toeristische reizen nog niet mogelijk! Overweeg jij ook een zomervakantie 2021 in Oostenrijk. Kan dat? Ga ik deze zomer die prachtige bergen weer zien? En hoe dan? Tijd dus om jullie op de hoogte te brengen, want een zomervakantie in Oostenrijk is ook dit jaar waarschijnlijk gewoon mogelijk!

(Laatste update van dit artikel: 29.04.2021)

Zomervakantie 2021 in Oostenrijk: Corona onder controle?

Ook Oostenrijk is natuurlijk in de ban van het virus. Toch wordt er goede voortgang geboekt. De derde golf lijkt over het hoogtepunt heen en inmiddels is duidelijk dat met 19 mei het toerisme weer opgestart wordt. De vaccinatiecampagne begint op stoom te raken en actueel heeft ca. 24% tenminste de eerste prik gehad. Samen met het aantal genezen inwoners gaat men momenteel er van uit dat ca. 35-40% (gedeeltelijk) immuun is. De besmettingscijfers zijn (sterk) dalende. Laten we hopen dat dit de komende weken doorzet.  Altijd op de hoogte van de laatste cijfers? Kijk dan hier bij de ORF.

Hoe staat het met de grenzen van Oostenrijk?

In dit artikel houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen aan de Oostenrijkse grens.

Zomervakantie 2021 Oostenrijk: wat kan je verwachten?

Na de totaaluitval van het winterseizoen verheugd het toerisme zich op een enigszins normale zomer. Inmiddels is duidelijk dat Oostenrijk 19 mei weer de samenleving – inclusief toerisme – opent. Ook deze zomer zal een zomer met beperkingen zijn, maar we hebben vorig jaar gezien hoe gaat dat eigenlijk gaat. Mondkapjes (FFP2) zullen nog wel een tijdje verplicht zijn, maar als het hier eenmaal open is, zullen veel mensen vooral toch heel blij zijn.

Accommodaties: vanaf 19 mei geopend!

Restaurants & bars: vanaf 19 mei geopend!

Toeristische activiteiten: die zijn (al) gedeeltelijk geopend. Vanaf 19 mei zal alles weer openen.

Mondkapjes: Die horen weer bij de spullen die je mee moet nemen.

Culturele evenementen / Theater: vanaf 19 mei geopend!

Evenementen: vanaf 19 mei mogelijk met beperkte bezoekers.

Waar op letten tijdens mijn vakantie deze zomer?

Onverminderd van kracht blijft het advies om afstand te houden. In Oostenrijk geldt een minimum afstand van 2 meter tot andere personen. Ook is het advies een mondkapje te dragen wanneer je in situaties terecht komt waar het moeilijk is je aan deze afstand te houden. Gelukkig is Oostenrijk een land met veel ruimte en is afstand houden hier een stuk makkelijker als in Nederland in België.

En het is belangrijk rekening te houden met de ‘Groene Pas’. Dat is deze zomer hèt instrument om toerisme veilig te laten openen. Je zal op veel plaatsen moeten kunnen aantonen dat je recent negatief getest  (48h), gevaccineerd of genezen bent. Een uitgebreid artikel over de openingen en mogelijkheden met de groene pas vanaf 19 mei lees je hier.

En tot je weer naar Oostenrijk gaat? Dream now – Visit later


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.