fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Ik wil naar Oostenrijk

Zomervakantie 2021 in Oostenrijk ondanks Corona?

Het reisadvies voor Oostenrijk verandert deze week naar code geel. Dat betekent dat ook toeristische reizen weer mogelijk zijn.  Overweeg jij ook een zomervakantie 2021 in Oostenrijk. Kan dat? Ga ik deze zomer die prachtige bergen weer zien? En hoe dan? Tijd dus om jullie op de hoogte te brengen, want een zomervakantie in Oostenrijk is ook dit jaar waarschijnlijk gewoon mogelijk!

(Laatste update van dit artikel: 08.06.2021)

Zomervakantie 2021 in Oostenrijk: Corona onder controle?

Ook Oostenrijk is natuurlijk in de ban van het virus. Toch wordt er goede voortgang geboekt. De derde golf is inmiddels voorbij en het toerisme is sinds 19 mei weer geopend. De vaccinatiecampagne gaat uitstekend en inmiddels is bijna de helft van de Oostenrijkse bevolking minimaal 1x geprikt. Samen met het aantal genezen inwoners gaat men momenteel er van uit dat ca. 50-55% (gedeeltelijk) immuun is. Het aantal nieuwe besmettingen is dan ook sterk gedaald en stabiel laag. Niets lijkt een zomervakantie in Oostenrijk dan ook in de weg te staan.  Altijd op de hoogte van de laatste cijfers? Kijk dan hier bij de ORF.

Hoe staat het met de grenzen van Oostenrijk?

In dit artikel houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen aan de Oostenrijkse grens.

Zomervakantie 2021 Oostenrijk: wat kan je verwachten?

Na de totaaluitval van het winterseizoen verheugd het toerisme zich op een enigszins normale zomer. Sinds 19 mei is de Oostenrijkse samenleving weer geopend en dit geldt ook voor het toerisme. Ook deze zomer zal een zomer met enkele beperkingen zijn, maar we hebben vorig jaar gezien hoe goed dat eigenlijk gaat. Zelfs over het einde van de mondkapjes verplichting wordt in Oostenrijk inmiddels gesproken. Vooralsnog geldt echter dat de FFP2 mondkapjes nog mee moeten in de koffer.

Accommodaties: sinds 19 mei geopend. Boek je hotel, appartement of chalet. Je bent welkom!

Restaurants & bars: sinds 19 mei geopend. Geniet lekker weer van je Schnitzel!

Toeristische activiteiten:  Sinds 19 mei zijn verreweg de meeste activiteiten weer geopend!

Mondkapjes: Die horen (nog) bij de spullen die je mee moet nemen.

Culturele evenementen / Theater: sinds 19 mei geopend!

Evenementen: sinds 19 mei mogelijk met beperkt aantal bezoekers. (wordt wel steeds meer)

Waar op letten tijdens mijn vakantie deze zomer?

Onverminderd van kracht blijft het advies om afstand te houden. In Oostenrijk geldt een minimum afstand van 2 meter tot andere personen. Ook is het advies een mondkapje te dragen wanneer je in situaties terecht komt waar het moeilijk is je aan deze afstand te houden. Gelukkig is Oostenrijk een land met veel ruimte en is afstand houden hier een stuk makkelijker dan in Nederland in België.

En het is belangrijk rekening te houden met de ‘Groene Pas’. Dat is deze zomer hèt instrument om toerisme veilig te laten openen. Je zal op veel plaatsen moeten kunnen aantonen dat je recent negatief getest  (48h), gevaccineerd of genezen bent. Een uitgebreid artikel over de openingen en mogelijkheden met de groene pas vanaf 19 mei lees je hier.

En tot je weer naar Oostenrijk gaat? Dream now – Visit later


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.