fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Der Geheimtipp

De Heiterwanger See in de Tiroler Zugspitz Arena

Juist bij je zoektocht naar je zomerbestemming ben je misschien ook wel op zoek naar water. En ook dat heeft de Tiroler Zugspitz Arena je te bieden. Dat wij fan zijn van deze regio wisten jullie natuurlijk al. We hebben hier al zo veel mogen beleven. Dit keer ontdekten we in onze Geheimtipp aflevering de Heiterwanger See voor jullie. Ok, eerlijk is eerlijk; een echte Geheimtipp is dit niet, maar mooi en super leuk tijdens je vakantie is dit meer natuurlijk wel!

Heel veel (water)activiteit rondom en op het meer

De Heiterwanger See heeft je tijdens je vakantie veel te bieden. De ligweides rondom het meer zijn bij uitstek geschikt voor een dagje chillen en zonnen aan het water. Maar het leuke van dit meer is, dat je ook verschillende mogelijkheden hebt om het water op te gaan. Dat kan bijvoorbeeld met de rondvaartboot (Gratis met je Z-Ticket!), maar er zijn wat ons betreft leukere mogelijkheden om het meer op te gaan. Huur bijvoorbeeld een roeiboot en ga met elkaar lekker het meer op. Naast dat het zo individueel op pad zijn natuurlijk veel leuker is wordt de roeier er ook nog eens sterk van! ;). Een andere mogelijkheid is om lekker te gaan SUPpen (Stand up Paddeling) of een elektrisch motorbootje te huren. Zoals je hebt kunnen zien kozen wij voor het roeien en het SUPpen.

Alternatieve tip: mocht je nu van vissen houden dan mag je dat óók in dit meer. En oja, wandelen en fietsen rondom het meer kan natuurlijk ook! 

De Heiterwanger See is het op twee na grootste meer van Tirol

Wist je dat dit meer het op twee na grootste meer van Tirol is? Dat komt door de kanaalverbinding met de Plansee waardoor beide meren gezamenlijk een van de grootste wateroppervlaktes in Tirol vormen. De Heiterwanger See is ruim 137 ha groot, zo’n 60 meter diep en bereikt in de zomermaanden de aangename zwemtemperatuur van 19 – 22 graden. En dat is best lekker voor een bergmeer op bijna 1000 meter hoogte.

Ons bezoek was puur genieten

Je ziet het natuurlijk al aan onze glimlach in de aflevering. Ons bezoek aan de Heiterwanger See was een groot succes. Wij bezochten dit meer begin juni (2019). Wat dunne bewolking kon de pret op deze dag met zo’n 24 graden natuurlijk niet drukken. Pepijn stond al snel op een SUP-board op het meer terwijl ik de voorkeur had voor een roeiboot. Ik had nog overwogen Pepijn omver te varen, maar dat vond ik met de ietwat frisse watertemperatuur zo aan het begin van de zomer toch wat zielig. Achteraf gezien had ik het beter gewoon kunnen doen, want Pepijn koos uiteindelijk zelf nog voor een verfrissende duik…

Heiterwangersee in de Tiroler Zugspitz Arena

Heb jij ook al eens genoten aan de Heiterwanger See? Laat het ons weten, we zijn benieuwd naar jouw ervaring!

Meer Geheimtipps in de Tiroler Zugspitz Arena

In onze serie ‘Der Geheimtipp’ gaan Pepijn en ik op zoek naar echt leuke activiteiten en plekken in Oostenrijk die je (waarschijnlijk) nog niet kent. Ben je op zoek naar meer Geheimtipps in de Tiroler Zugspitz Arena? Bekijk hier de bestemmingspagina en check alle andere video’s!

 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.