fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

10 hoogtepunten

Dit was de zomer van Oostenrijk TV

We kijken terug op een mooie en succesvolle zomer in Oostenrijk waarin we weer veel mooie beelden hebben kunnen maken. De sneeuw van de afgelopen week doet de zomer misschien snel vergeten, maar wij blikken nog even terug op onze hoogtepunten van afgelopen zomer. Goed, het is niet makkelijk om een top 10 te maken van al onze belevenissen, maar ik ga een poging wagen!


1. HandbikeBattle in het Kaunertal

We kunnen er niet omheen: wat een ongelofelijke prestatie is hier geleverd door de deelnemers van de HandbikeBattle! Meer dan 100 sporters met een lichamelijke beperking gingen de strijd aan met zichzelf en de pittige Kaunertaler Gletscherstrasse. Meter voor meter, bocht voor bocht en wij waren er bij!


2. Alpentocht in Sölden

Ook de deelnemers van de Alpentocht in Sölden hebben een flinke prestatie geleverd. Een schitterende locatie: de Rettenbacher Gletscherstrasse die uitkomt van het gletsjerskigebied van Sölden. Met een lengte van 13,5 kilometer is het een echte kuitenbijter. De deelnemers haalden een flinke som geld op voor verschillende goede doelen.


3. Zonsopkomst in het Salzburger Lungau

Wat was ‘ie mooie hè? Die zonsopgang in het Salzburger Lungau. In alle vroegte stonden wij op om de gondelbaan omhoog te nemen vanuit St. Michael. Nog in het donker ga je omhoog en wacht je tot de eerste zonnestralen van de dag je tegemoet komen. Fantastisch!


4. Drachenwand Klettersteig aan de Mondsee

Tijdens een van onze vrije weekenden deden wij de spectaculaire klettersteig op de Drachenwand met een schitterend uitzicht op de Mondsee. De Salzkammergut is een regio die je op je favorietenlijst mag zetten, wat is het hier mooi! Zou jij op het bankje durven zitten?


5. Zonsopgang op de Maurerkogel om 5:18!

Echt waar? Nog een zonsopkomst ind e top 5? Zoals jullie merken, wij houden van vroeg opstaan! In de omgeving van de vakantieregio Grossglockner Zellersee zijn wij ook op pad geweest voor de zonsopgang in Oostenrijk. Midden in de nacht vetrokken wij met hoofdlampen op om vanuit Piesendorf via de Pinzgauer Hütte met de zonsopgang bovenop de Maurerkogel te staan. Schitterend!


6. Chorfestival Feuer & Stimme en Samsonumzug

Wat dacht je van het internationale Chorfestival Feuer & Stimme en de Samsonumzug? Een waar spektakel met veel Oostenrijkse tradities. Ook dat is Oostenrijk in de zomer: in vele dorpen vind je regelmatig traditionele events.


7. Op avontuur in Goldegg am See

Afgelopen winter zijn wij al een aantal keer langsgeweest in Goldegg am See dus was het tijd om deze verborgen parel ook in de zomer te ontdekken. Dit is de zomer in Oostenrijk ten top: idyllisch gelegen aan een bergmeer, Oostenrijkse rust en meer dan genoeg te doen voor iedereen. Naast onderstaande dag (zie video) waarop we zijn gaan wandelen en fietsen, zijn wij ook gaan zwemmen, golfen en namen wij een kijkje binnen in Schloss Goldegg!


8. Krimml Watervallen: alternatieve route

Wij waren er al vaker, maar nog nooit liepen wij deze alternatieve route. Wist jij dat er naast het bekende pad dat door de meeste toeristen wordt gelopen, er ook een pad via de linkerkant van de waterval omhoog gaat? Een mooie route door het bos met een nét even wat andere blik op de Krimmler watervallen!


9. De Alexander Enzingerweg naar de Kitzsteinhorn

Wat een schitterende dag was het! Helder blauwe lucht, het groen van de Alpenweide en de sneeuw in de verte op de Kitzsteinhorn. Wij liepen vanaf de Maiskogel in Kaprun omhoog naar de Kitzsteinhorn via de Alexander Enzinger weg. Een schitterende route en een bijzonder alternatief om bovenop de Kitzsteinhorn te komen.


10. Zomer in het Salzburger Lungau

Kenden jullie Mauterndorf in het Salzburger Lungau al? Ook hier zijn wij van de zomer langs geweest. De hele aflevering bekijk je hier. We sloten de zomer in het Lungau af in Sankt Margarethen waar we de Wasserweg Leisnitz liepen: een avonturenpad voor het hele gezin. Mooie dorpen, zeker voor gezinnen!


Zomer in Oostenrijk: superveelzijdig

Nog steeds kennen de meeste mensen Oostenrijk toch echt als wintersportbestemming. Gelukkig ontdekt een steeds grotere groep mensen dat het hier ook in de zomer goed vertoeven is. Het Oostenrijkse zomertoerisme zit sterk in de lift en dat is niet zo gek ook: de zomer hier is heerlijk! Wij zijn gek op de zomer in Oostenrijk en zijn ook dit jaar weer veel met de camera op pad geweest om #hetoostenrijkgevoel met jullie te delen. Zoals onze top 10 aangeeft: de zomer in Oostenrijk is superveelzijdig!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.