fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De eerste sneeuw van de winter

Het heeft gesneeuwd en dat vinden wij leuk!

Vandaag op 06 november 2017 deed ik de gordijnen open en was het ineens een andere wereld. Er ligt sneeuw! De eerste sneeuw dit jaar tot diep in de dalen. En dat is toch altijd weer een klein feestje. En dus ben ik vanochtend meteen even vroeg op pad gegaan, want na de intensieve regen van gisterenavond was ik erg benieuwd of er hogerop nog wat meer sneeuw lag.

En dus nam ik jullie vanochtend maar direct live mee op Facebook. Vanuit het dal op 750 meter reden we tot ca. 1150 meter hoogte. En daar boven was toch echt wel sprake van ‘Winterwonderland’.

En met zulke dik besneeuwde bomen zijn ook weer leuke dingen te doen natuurlijk (van sneeuw wordt je toch net weer een klein kind niet waar?). En dus kon ik het niet laten om de maagdelijke sneeuw van de bomen te trekken. Dat kon je dan weer zien op ons Instagram account.

En hoe ziet het er elders uit?

Het heeft natuurlijk niet alleen bij ons in de buurt gesneeuwd. In heel veel delen van Oostenrijk is er sneeuw gevallen en op veel plaatsen (zeker in het zuiden) sneeuwt het nog wel even door! Laten we eerst eens kijken bij onze partnerregio’s.

Grossglockner Zellersee ligt natuurlijk vlakbij en uiteraard is het daar ook mooi wit in het dal. Op de Kitzsteinhorn gletsjers is trouwens meer dan een halve meter nieuwe sneeuw gevallen. Dat gaan we morgen weer even bekijken.

Der erste Schnee liegt !

Een bericht gedeeld door TVB Grossglockner-Zellersee (@tvb_grossglockner_zellersee) op

Bij onze partner Salzburger Lungau is het ook heel mooi wit, zoals hier bijvoorbeeld in het skigebied Katschberg.  En juist vooral in deze regio sneeuwt het de komende uren nog lekker stevig door. Je zou er nu maar zitten… heerlijk!

En ook de Tiroler Zugspitze Arena ziet er al lekker uit! Hier zijn wij overigens in januari met ons team onderweg en zullen jullie dan een weekend lang van prachtige beelden laten genieten. Bij deze eerste sneeuwbeelden krijgen wij daar in ieder geval al ontzettend veel zin in!

 

Een goed begin is het halve werk!

Dit lijkt toch een mooi begin van de winter. Zeker hogerop en met ondersteuning van wat kunstsneeuw zal het nu wel blijven liggen. In ieder geval de hele komende week blijft het nog behoorlijk winters. Dus dat is mooi mee genomen. En zoals jullie gisteren al konden lezen voorspelt de natuur een (extreem) sneeuwrijke winter. Een goed begin is dus het halve werk zullen we maar zeggen… 🙂

Afsluitend nog wat plaatjes van de winterwandeling van vanochtend.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.