fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Lockdown in Oostenrijk

Privéskigebied tijdens de lockdown in de Wildkogel-Arena

Het zal de meeste liefhebbers van Oostenrijk niet ontgaan zijn, maar sinds 24 december zijn de meeste skigebieden in Oostenrijk weer open. Ondanks dat de meeste skigebieden open zijn, bevinden we ons hier wel in een totale lockdown waarbij alle horeca, accommodaties, niet-essentiële winkels én de grenzen gesloten zijn. Bovendien is het vrijwel onmogelijk op dit moment om überhaupt de Oostenrijkse grens over te komen. Maar als je hier dan wél bent, hoe ziet skiën tijdens de lockdown er uit?

Tijdens de lockdown hebben we eerder al berichten gepubliceerd vanuit de Zillertal Arena, vanaf de Schmittenhöhe in Zell am See – Kaprun en vanuit KitzSki Kizbühel Kirchberg. Je hebt kunnen zien dat het in veel gebieden rustig is tijdens de lockdown, maar deze zondag (3 januari) was het in de Wildkogel-Arena wel érg rustig. Hieronder een kort verslag van ons privéskigebied.

Bekijk de video op Instagram: privéskigebied Wildkogel-Arena

Tsja, we kunnen er weel veel woorden aan wijden, maar deze beelden spreken voor zich. De pistes waren tot het eind van de dag heerlijk strak geprepareerd en de zon scheen volop. Hoe laat we de foto die we op Facebook deelden maakte? Dat was om 13:32 uur, niemand in de sleeplift en de skisporen op twee handen te tellen…

Het vervelende van deze lockdown – in ieder geval op ijzig koude dagen – is dat de berghutten ook zijn gesloten. Gelukkig was het vandaag goed zonnig en niet te koud dus vermaakten we ons ook prima op een bankje bij een almhutje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Oostenrijk TV (@oostenrijk_tv)

Niet alle pistes en liften geopend, toch erg rustig

Zoals in veel andere gebieden zijn ook in de Wildkogel-Arena niet alle pistes en liften geopend. Niet vanwege gebrek aan sneeuw, maar simpelweg omdat het zo rustig is. De belangrijkste liften zijn wel open, maar de nieuwe Ganzer X-Press, de 4-persoons Gensbichlalm en een aantal sleepliften blijven voorlopig gesloten.

Check hieronder nog een paar foto’s en laten we verder blijven hopen op het moment dat de grenzen weer open gaan. Want natuurlijk is dit bijzonder om mee te maken, maar het is op lange termijn totaal onhoudbaar om deze schitterende faciliteiten open te houden voor zo weinig mensen.

De groeten!

Lege afdaling 14a richting middelstation van de Smaragdbahn.

Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.