fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Emigratie gastblog

Verhuisd naar Oostenrijk: het emigratieblog van Caroline

Caroline is in haar eentje naar Oostenrijk verhuisd. Wij spotte haar op Instagram en waren heel benieuwd naar het achterliggende verhaal van haar emigratie. Caroline gaat jullie in een blogserie ‘Verhuisd naar Oostenrijk’ op de hoogte houden van haar belevenissen. Viel Spass! 

“The biggest adventure you can take is to live the life of your dreams”

Super leuk dat Oostenrijk TV mij heeft gevraagd over mijn emigratie te bloggen. Zij hebben mij op Instagram “gespot” en zijn erg benieuwd hoe ik ertoe ben gekomen om in mijn eentje naar Oostenrijk te emigreren en een luxueuze lodge met 6 appartementen in Bad Kleinkirchheim te realiseren. Uiteraard is dit niet van de ene op de andere dag ontstaan en maak ik jullie graag deelgenoot van mijn avontuur. Hierbij refereer ik aan bovenstaande (mijn favoriete!) quote van Oprah Winfrey.

 

 

 

Ik ben Caroline Ligthart, geboren en getogen in Amsterdam en dit is hoe het begon…

De wijde wereld in!

Als klein meisje wist ik al dat het mijn droom was om te gaan vliegen. Opgegroeid onder de bulderbaan van Schiphol in Buitenveldert kon ik de vliegtuigen bijna aanraken. Dat zou ik later worden; stewardess. Na mijn middelbare school wilden mijn ouders graag ik dat ik een studie zou gaan doen voordat ik de wijde wereld zou verkennen. Het werd, uiteraard, een studie in het toerisme aangezien dit goed aansloot bij het vak stewardess. In 1993 was het zover; ik werd aangenomen bij de KLM. Mijn droom kwam uit!

Skiongeluk

Na zeven geweldige jaren spatte mijn droom, door een skiongeluk, uiteen. Er volgden 5 schouderoperaties waarna duidelijk werd dat mijn carrière als stewardess voorbij was. Toen rees de vraag: “Wat nu?” Aangezien ik geen idee had welk beroep mij verder blij zou kunnen maken kocht ik een beroepen almanak. De ziekenhuiswereld had, door alle bezoeken vanwege mijn schouder, mijn interesse gewekt. Medische programma’s zie ik graag en bloedige toestanden zijn voor mij nooit een ding geweest. Mijn keuze viel op het beroep operatie assistente.

Nieuwe koers

Ik miste echter een stukje vrijheid op de OK die ik zo waardeerde toen ik nog vloog. Er kwam een functie als accountmanager bij een medisch bedrijf op mijn pad en dit bleek een schot in de roos. De combinatie van op de OK werken en mijn eigen agenda beheren bleek een prima zet. De sales en het bijbehorende relatiebeheer waren op mijn lijf geschreven en na een aantal jaren werd mij gevraagd of ik country manager wilde worden. Deze functie met onvermijdelijke politieke aspecten paste minder goed bij mij en de vraag rees: wil ik dit blijven doen tot aan mijn pensioen? Het antwoord was duidelijk nee.

Wat was dan wel mijn droomleven? Na vele gesprekken met vrienden, zelfreflectie en een nationaal dieptepunt waarbij oud zeer uit het verleden, zoals mislukte liefdes en het overlijden van mijn ouders, als een boemerang terugkwam wist ik dat ik mijn koers moest wijzigen.

Het ontstaan van mijn bedrijf Rose’s Heart

Mensen helpen en blij maken loopt als een rode draad door mijn leven, eerst als stewardess en later tijdens mijn werk op de OK. Het vak coach kwam al snel boven drijven, maar ja, er zit op iedere hoek van de straat al een coach. Hoe kon ik mijzelf onderscheiden van de rest? Pilates deed ik graag in de sportschool en reiki trok mijn aandacht toen ik in mijn eentje aan het detoxen was op Koh Samui in Thailand. De combinatie van deze aspecten bleek het perfecte recept voor mijn bedrijf; Rose’s Heart, dat ik ruim 3 jaar geleden heb opgericht. Ik werd coach, reiki master en Pilates instructrice en ik organiseer inmiddels retreats met diverse thema’s.

Puzzelstukje

Er bleef toch iets knagen, voor mijn gevoel ontbrak er een puzzelstukje in die grote puzzel van het leven. Na weer een skiongeluk in maart 2018, ja, je gelooft het niet, was ik aan de bank gekluisterd. Mijn zware hersenschudding, whiplash, gekneusde wervels en verschoven bekken hadden rust nodig. Geen televisie, geen boek lezen, zeker geen activiteiten maar plat op de bank liggen en bijna niets kunnen. De radartjes begonnen te werken en weer kwam de vraag: is dit het nu?

Mijn nieuwe droom

Beetje bij beetje, ook afhankelijk van het meewerken van mijn gekneusde brein, kwam ik tot de conclusie dat ik een eigen B&B wilde starten. Een stijlvolle en luxueuze B&B voor volwassenen op een magische plek, waar je de betovering ervaart van schoonheid, liefde voor het leven, ontspanning, gastvrijheid en aandacht. Waar je kijkend naar de sterren tot rust komt en waar onvergetelijke herinneringen worden gecreëerd. Én waar gedurende speciale weken Pilates, coaching en reiki retreats worden gegeven. In een concept waarin alles samen komt waar ik zo van houd en waar ik zoveel energie van krijg. Mijn dienstverlenende skills in de vorm van gastvrouwschap, mijn liefde voor mooie dingen, mijn doorzettingsvermogen, mijn nieuwsgierigheid naar mensen, mijn empathie en mijn intens willen genieten van het leven.

De voorbereidingen

Aangezien ik niet in een “Ik vertrek” debacle wil belanden heb ik eind oktober 2018 mijn koffers gepakt om op zoek te gaan naar de perfectie locatie. Tijdens deze zoektocht was ik tevens druk bezig met de voorbereidingen voor het Proefhotel in Rauris, Oostenrijk.

Het Proefhotel is een hotel waar je jouw droom kunt uitproberen en kunt ervaren hoe het is om daadwerkelijk een gastenverblijf te runnen. Je neemt personeel aan, je werft je eigen gasten, je regelt het eten, je zorgt voor de aankleding, je houdt de boekingen en reserveringen bij, je regelt de schoonmaak en je doet de boekhouding. Het waren hectische weken met fantastische, hartverwarmende reacties en bijzondere gesprekken.

Geen “Ik vertrek” taferelen

Na deze 3 weken, met iedere ochtend ontbijt en 4 avonden per week diner, kwam ik erachter dat dit veel meer tijd en energie kost dan dat ik ooit van tevoren had kunnen bedenken. Door deze ervaringen in het Proefhotel heb ik besloten om geen B&B te beginnen maar een luxueuze lodge te realiseren met 6 appartementen.

De zoektocht is ten einde

Mijn zoektocht veranderde van een B&B naar een groot huis met totaal 6 appartementen. 5 Voor de verhuur en 1 voor mijzelf. Eind april is het dan zover; ik vind mijn droom locatie in Bad Kleinkirchheim, Karinthië. Het huis heeft weliswaar de jaren tachtig stijl maar dit geeft mij de mogelijkheid om mijn eigen droomplek te creëren en er een waanzinnige lodge van te maken.

Ik zal aan de slag moeten om hier wat eigen tijds van te maken! ;)

Aldus…

1 September krijg ik officieel de sleutel en tot die tijd zit ik tot over mijn oren in de offertes en ben ik bezig met het uitzoeken van keukens, badkamers, vloeren, tegels en meubels. 6 Augustus staat mijn eigen verhuizing van Amsterdam naar Oostenrijk gepland en neem ik afscheid van mijn geweldige appartement waar ik bijna 10 jaar met heel veel plezier heb gewoond. Scheurpijn en plakpret zullen we maar zeggen.

In mijn volgende blog lees je over mijn verdere avonturen en wat ik allemaal tegen komen in Oostenrijk…

Je vindt al mijn blogs op de Gastblogs pagina van Oostenrijk TV.

Liebe Grüße,

Caroline


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.