fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Een dagje wat anders

6x de leukste activiteiten buiten de piste op wintersport

Als je het over wintersport hebt dan denken de meeste mensen al direct aan skiën of snowboarden. Voor veel wintersportliefhebbers is dit ook waar het allemaal om draait. Maar toch, er is zoveel meer dan dat. De afgelopen jaren hebben wij mega vette dingen gedaan tijdens onze wintersport trips die niets met de piste te maken hebben. Wij zetten de leukste activiteiten buiten de piste voor je op een rij!

1. Wandelen met lama’s

Wandelen met lama’s? Yes. Serieus. We beginnen er maar gelijk mee. Het klinkt misschien suf, maar het is een bijzondere ervaring. Er zijn onderhand meerdere regio’s die een lamawandeling aanbieden. Wij maakten onze lamawandeling in de Tiroler Zugspitz Arena tijdens een schitterende zonsondergang in Biberwier mét uitzicht op de Zugspitze. Zeg nou eerlijk. Dit is toch tóp?!

2. Sneeuwschoenwandelen

Winterwandelen. Misschien wel de meest genoemde ‘alternatieve’ activiteit voor tijdens de wintersport. Niet zo gek, want het is de moeite waard. Op de piste is de rust nog wel eens ver te zoeken. Met het sneeuwschoenwandelen kan je écht ‘off the beaten track’ de stilte bewust opzoeken. Zo kom je helemaal tot rust! Bekijk zelf hoe mooi het is: onze Maaike ging in Naturpark Karwendel sneeuwschoenwandelen met een ranger en Valentijn ontdekte de diep ingesneeuwde Tiroler Zugspitz Arena!

3. (Nacht)rodelen

Yodelahitiii! Natuurlijk kunnen we het rodelen niet vergeten in dit lijstje. In veel gebieden vind je een rodelbaan en vaak ook wel een mogelijkheid om in de avond te rodelen. Een leuke activiteit. Zeker om met een groep te doen en al hélemaal als het donker is. Wij hebben in ieder geval genoeg hillarische momenten beleefd op de rodelbaan. Wat dacht je van nachtrodelen op de piste in Ehrwald (na fondue in het Tiroler Haus) of een ontspannende rodeltour vanaf de Schattenlagant Hütte in het Brandnertal?

4. Schnaps drinken (in een stokerij)

Tip voor 18+. Schnaps drinken tijdens de wintersport is altijd een goed idee. Natuurlijk kan dat in het zonnetje op het terras of tijdens de après-ski, maar wij hebben nog een geheimtipp voor je. Zoek eens op of je in de buurt een schnaps stokerij hebt waar je langs kunt gaan. Eén van de mooiste in Oostenrijk (met prijswinnende schnaps) is de Hedegg Destillerie in St. Johann in Salzburg. Hier kun je een proeverij boeken. Prost!

5. Slapen in een iglo

Waarschijnlijk zit je de hele week in hetzelfde hotel of appartement. Maar wat dacht je ervan om tijdens je volgende wintersport te upgraden naar een iglo (of te downgraden, het is maar hoe je het bekijkt). Er zijn meerdere plekken in de Alpen waar je kunt slapen in een Iglo. In Oostenrijk kan het in het Igludorf Kühtai. Slaap lekker!

6. Bezoek bezienswaardigheden

Bij wintersport denk je misschien niet direct aan het bezoeken van bezienswaardigheden. Maar man, voor je het weet mis je iets moois in de buurt. En nu je er toch bent, kan je beter even langsgaan. Vaak zijn er genoeg toffe bezienswaardigheden te ontdekken in de regio. Wij ontdekten tijdens de Oostenrijkse winter bijvoorbeeld de skischans Bergisel in Innsbruck, de Swarovski Kristallwelten vlakbij Innsbruck (must-visit!) en een bezoekje aan Salzburg is ook altijd een goed idee.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.